Mainos

Karvakuonot valtasivat Helsingin: Monessa hotellissa enemmän koiria kuin ihmisiä

Yli 21 000 koiraa kisaa parhaillaan maailman parhaan koiran tittelistä. Tämä tarkoittaa myös ruuhkaa Helsingin hotelleissa, joissa monessa asuukin tällä hetkellä enemmän koiria kuin ihmisiä.

Esimerkiksi Sokos Hotelli Pasilassa yöpyy parhaillaan yli 200 koiraa. Koirat otetaan nykyään avosylin vastaan hotelleihin.

360 rotua 60 maasta – Helsingin Messukeskuksen koiranäyttelyssä on parhaillaan varsinainen koira-show. Maailman parhaan koiran tittelistä kisaa 21 247 koiraa.

Koirille entistä parempaa palvelua

Yhden koiran mukana kulkee normaalisti kaksi ihmistä eli mukana on noin 42 000 koiraihmistä, joten hotellit ovat pullollaan. Hotellit ovatkin joutuneet ottamaan koiralliset asiakkaat tosissaan. Enää koiria ei sijoiteta tupakkahuoneisiin.

– Meille koirat ovat olleet aina tervetulleita. Nytkin talossa on yli 200 koiraa. Annamme niille tervetuliaiskassin, jossa on koiran kakkapusseja, luita ja namupaloja. Lisäksi tarjoamme oman pyyhkeen, jota voi kastella ja viilentää koiran oloa näin helteellä,  kertoo hotellipäällikkö Anna-Liisa Aarti Sokos Hotelli Pasilasta. 

– Jaamme myös ulkoilukartan koiran omistajille ja ulko-ovien kupeessa on juomakuppeja. Koirat ovat nykyään kuin perheenjäseniä ja satsaamme heihin, mutta pidämme myös pari kerrosta koiravapaana.

Koirat ovat tervetulleita hotelleihin pientä lisämaksua vastaan. Soittokierros kertoo, että kuuteen suurimpaan hotelliketjuun koirat saavat tulla. Hinta vaihtelee 10-20 euroon, osassa otetaan maksu per kuono, osassa taas 15 euron könttäsumma koko koiran hotellissa oloajasta. 

Hotellit loppuunmyytyjä

Kaikki Helsingin hotellit ovat loppuun buukattu ja näyttelyyn tulijat varasivatkin huoneensa jo kuukausia sitten. Kilpailun tuomareille huoneet varattiin Holiday Innistä jo viime vuonna. 

– Hotellit ovat satsanneet koira-asukkeihin, mutta kyllä etukäteen kannattaa tarkastaa. Eivät kaikki ole, vaikka taso onkin parantunut, sanoo koirankasvattaja Rosio Leinonen.

– Nyt näyttelyn aikana osaan Restel -ravintoloitakin saa mennä koiran kanssa, kertoo puolestaan koiranäyttelyn viestintäjohtaja Kaija Unhola.

– Olen erittäin tyytyväinen Suomen hotelleihin ja koirien kohteluun. Ihan parasta yrittävät, sanoo puolestaan Brasiliasta kahden mopsinsa kanssa näyttelyyn tullut Ann Joe Sampaio. Hän on aiemmin toiminut koiranäyttelyjen tuomarina ja matkustellut paljon koirien kanssa.

– Minulle kävi vähän huonosti, oli luvattu ilmastoitu huone, ja sitä ei ollut. Saimme koirani Eroksen kanssa kuitenkin paremman huoneen, jossa sai ikkunan auki ja aurinko ei porota sisään, kertoo virolainen Lili Mals

Ukrainasta tulleet Juli Korenovska ja Anastasia Bondar asuvat Scandic Parkissa ja ovat oikein tyytyväisiä.

– Koiran kanssa pääsee helposti ulos ja apua annetaan kun sitä tarvitaan. Palvelu on täällä Suomessa paljon parempi kuin esimerkiksi Tallinnassa. Olemme jopa saaneet uusia koiraystäviäkin. Kotona Ukrainassa tilanne huolestuttaa, me haluamme Eurooppaan ja Putin halua meidät. Nyt koiranäyttelyssä kuitenkin vain nautimme, sanoo Anastasia Bondar MTV Uutisille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.