Karukosken elokuvan päätähdeltä raju heitto kuvauksissa

Dome Karukoski ei pahoittanut mieltään näyttelijä Antti Litjan sutkautuksesta leffan kuvauksissa.

Dome Karukosken ohjaama ja Tuomas Kyrön menestyskirjaan perustuva elokuva Mielensäpahoittaja tulee elokuvateattereihin syyskuun alussa. Elokuva on viimeistelyä vaille valmis.

Kuvauksista päällimmäisinä Domen mieleen jäi työskentely tutuksi tulleen työryhmän kanssa ja erityisesti 76-vuotiaan pääosanäyttelijä Antti Litjan kanssa.

– Hän on kova tekijä, jolla on mieletön historia elokuva-alalla, Dome ylistää nimikkoroolin näyttelijää.

Leffaa kuvattiin viime syksyn pimeydessä. Päivät venyivät jopa yli 12-tuntisiksi.

– Ohjaajan työpäivä ei kuitenkaan pääty kuvausten loputtua, vaan sitten pitää suunnitella seuraavaa päivää, markkinointia ja muuta.

Karukoski muistaa, kuinka eräänä aamuna aikaisiin herätyksiin suivaantunut Litja kommentoi tilannetta varsin suorasukaiseen tyyliin.

– Herätys oli kello 4.30 ja työt aloitettiin kello 5.30. Kävin kättelemässä kaikki näyttelijät aamulla, niin Litja vilkaisi minua ja sanoi, että ”Domekin pitäisi tappaa”. Hän oli herännyt väärällä jalalla. Se oli kuitenkin kaikella rakkaudella sanottu, Dome muistelee nauraen.

Leijonasydän-elokuvan viime syksynä teattereihin tuonut ohjaaja on kiitollinen saadessaan tehdä unelmatyötään. Vaikkakin hän uskoo, että jokainen kuvausrupeama vie päiviä pois elinajasta.

– Jokainen elokuva vie yhden ikävuoden lopusta pois. Sen verran rankkaa on, että kehossa tuntuu.

Karukoski pystyi ymmärtämään Mielensäpahoittajan hahmoa katsomalla omaa 80-vuotiasta isäänsä, joka pahoittaa mielensä esimerkiksi siitä, jos uutiset jäävät näkemättä.

– Itse pahoitan mieleni siitä, että tavallisia kansalaisia viilataan linssiin. Pahoitan mieleni myös siitä, etteivät ihmiset hymyile ja siitä, että he pahoittavat mielensä, Jussi-palkittu ohjaaja virnistää.

Lue myös:

    Uusimmat