Mainos

Kartoitus moninkertaisti Forssan seudun muinaisjäännökset

Jokioisten vanhimmat asuinpaikat saattavat ajoittua jopa vuoteen 8000 ennen ajanlaskumme alkua.

Forssan seudulla on paljon enemmän esihistoriallisia muinaisjäännöksiä kuin on tiedetty. Tämän kesän maastoretkillä löytyi esimerkiksi Jokioisista 14 uutta kivikautista asuinpaikkaa, kun niitä tunnettiin aiemmin vain kaksi. Humppilassa lukema nousi neljästä 15:een ja Forssassa yhdestä 13:een.

Museovirasto paljasti tänään ensimmäisiä tuloksia kolmivuotisesta selvitys- ja tutkimushankkeesta, joka alkoi keväällä Lounais-Hämeessä ja Rengossa. Työn kustantavat Hämeen liitto ja alueen kunnat.

Jokioisten vanhimmat asuinpaikat saattavat ajoittua jopa vuoteen 8000 ennen ajanlaskumme alkua. Kohteet sijaitsevat osin muinaisen Ancylus-järven rannalla ja osin jokimaisemissa.

Työt jatkuvat historiallisen ajan muinaisjäänteiden inventoinnilla syyskuussa. Museoviraston tutkija etsii tarkastusmatkallaan muun muassa keskiaikaisia teitä ja kylätontteja sekä vanhoja myllynpaikkoja.

Viidestä kunnasta tunnetaan nyt vain kymmenen historiallisen ajan kiinteätä muinaisjäännöstä, mutta määrän uskotaan työn myötä kasvavan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.