Mainos

Kartelliepäily ei yllättänyt metsänomistajia

Metsäyhtiöiden kartelliepäily ei yllättänyt puunmyyjiä. Metsänomistajien mielestä myös yhtiöiden tarjoamien myyntisopimusten laillisuus pitää tutkia.

Suuria metsäyhtiöitä koskeva kartelliepäily ei ole yllättänyt metsänomistajia. Puunmyyjät kertovat viestittäneensä jo vuosia kilpailuviranomaisille luvattomasta hintayhteistyöstä, mutta vasta UPM-Kymmeneltä tulleet tiedot panivat vauhtia tutkintaan.

Metsänomistajien mielestä kilpailuviranomaisten pitäisi tutkia nyt myös metsäyhtiöiden tarjoamien erilaisten myyntisopimusten laillisuus.

Kilpailuvirasto on väläyttänyt jopa vahingonkorvausten mahdollisuutta. Korvauksia ei kuitenkaan kentällä osata vielä edes hahmottaa. Metsänomistajajärjestöissä ei uskottu päivällä, että kartelliepäilys johtaisi puukaupan olennaiseen hidastumiseen tai myyntien siirtämiseen.

Metsäkartellin yllätystarkastukset jatkuivat tänään toista päivää. Alan kolmea suurta epäillään pitkään jatkuneesta ja järjestelmällisestä kilpailunrajoituksesta. Tapauksen tutkimukset vienevät koko loppuvuoden.

(MTV3)

Kartelliepäilyillä voi olla vaikutusta myös suomalaisyhtiöiden ulkomaankauppaan, arvioi Kuluttajaviraston ylijohtaja Matti Purasjoki.

(Huomenta Suomi 27.05.2004)

(Seitsemän uutiset 26.05.2004)

Vappuna voimaan tullut kilpailulainsäädäntö toi heti suuren kartelliepäillyn.
(Kymmenen uutiset 26.05.2004)

Metsäkartellin yllätystarkastukset jatkuivat jo toista päivää.

(Talousuutiset 26.05.2004)

Kilpailulain ilmiantopykälä toimi, UPM-Kymmene ilmoittautui ensimmäisenä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.