Mainos

Kartelleista kantelevat saavat sakkohelpotuksia

EU:n komissio päätti tänään, että yritys joka paljastaa hintakartellin saa alennuksia sakoista tai voi jopa vapautua niistä kokonaan. Jos yritys kertoo salaisista hinta- tai markkinasopimuksista ennen kuin komissio on aloittanut tutkimukset kartellista, niin yritys saa 75 prosentin alennuksen sakkoihinsa tai voi jopa välttyä niiltä kokonaan. Jos komissio on jo aloittanut tutkimukset niin kartelleista laverteleva voi saada 50-75 prosentin sakkoalennukset.

Alennusten saaminen edellyttää, että yrityksellä on konkreettista näyttöä kartelleista. Yrityksen pitää myös irtisanoutua välittömästi kartellista, antaa kaikki kartellitietonsa komission käyttöön ja olla sen kanssa jatkuvassa yhteistyössä tutkimusten aikana. Yritys ei myöskään saa olla kartellissa johtavassa asemassa.

EU:n komission antamat sakot salaisista kartelleista voivat olla jopa 10 prosenttia yrityksen vuosittaisesta liikevaihdosta. Komission edustajan mukaan uudet säädökset eivät tarvitse voimaan tullakseen EU-maiden hyväksyntää vaan ne ovat voimassa heti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.