Mainos

Karstulan ammuskelijalle syyte kahdesta murhan yrityksestä

Syyttäjä vaatii ampujalle yli kymmenen vuoden vankeusrangaistusta. Ampuja oli tekohetkellä ehdonalaisessa vapaudessa.

Äänekosken käräjäoikeudessa on tänään alkanut Karstulassa loppiaisena sattuneen ampumistapauksen käsittely. Nuorelle karstulalaismiehelle luettiin syyte kahdesta poliisin murhan yrityksestä. Syytteen mukaan mies ampui kahta työtehtävissä ollutta poliisia useita kertoja haulikolla.

Poliisit olivat tulleet ottamaan kiinni miestä, jonka oli ilmoitettu ammuskelleen haulikolla Karstulan taajamassa. Poliisipartio havaitsi hänet paikallisen grillin pihalla henkilöauton takapenkillä. Syytteen mukaan mies kieltäytyi antautumasta, avasi henkilöauton takaoven ja ampui kaksipiippuisella haulikolla lähietäisyydeltä lukuisia laukauksia kumpaakin vanhempaa konstaapelia kohti. Poliisimiehistä toinen loukkaantui käteen, lonkkaan ja jalkaan, toinen eri puolille käsiä.

Syyttäjä katsoo, että ampujan tarkoituksena on ollut surmata poliisit tai ainakin hänen on täytynyt käsittää, että lähietäisyydeltä suunnatuista laukauksista seuraisi varsin todennäköisesti kuolema.

Miestä syytetään myös järjestysrikkomuksesta. Syytteen mukaan hän kuljetti ladattua ja suojaamatonta haulikkoa taajaman alueella, ammuskeli sillä ja esitti suullisia uhkauksia poliisia kohtaan.

Syyttäjä vaatii ampujalle yli kymmenen vuoden vankeusrangaistusta. Ampuja oli tekohetkellä ehdonalaisessa vapaudessa.

Tapauksesta on syytettynä myös toinen mies, jonka syyttäjä katsoo suojelleen rikoksentekijää kuljettamalla tämän pois paikalta. Hänelle syyttäjä vaatii sakkorangaistusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.