Karsea sää houkuttaa ulkomaille

Kesäkuun alun huonot säät ovat houkutelleet suomalaisia ulkomaanmatkoille.

Matkatoimistojen mukaan kesälomamatkat suorastaan revitään käsistä.

Esimerkiksi Finnmatkoilla on viime viikon aikana myyty neljännes enemmän matkoja kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Finnmatkojen viestinpäällikkö Anu-Eveliina Mattila sanoo, että kylmä sää näkyy äkkilähtöjen määrässä.

- Viime viikolla myydyistä matkoista noin 40 prosenttia on varattu kesäkuulle. Voi sanoa, että ne jotka ovat nyt lomansa aloittaneet, ovat aika nopeasti varanneet matkansa.

Kesälomakauden ulkomaanmatkoista Finnmatkat on kaupannut jo noin 80 prosenttia ja myynti vain kiihtyy.

Kauppa on käynyt myös Tjäreborgilla, jossa on myyty noin 75 prosenttia kesälomakauden matkoista.

- Nyt kun ilmat ovat olleet huonommat ja sateisemmat, matkoja on myyty todella paljon, sanoo Arja Pucilowski Tjäreborgilta.

Matkatoimistojen suurimmista kohteista löytyy vielä jonkin verran tilaa. Lisäksi Finnmatkojen Mattilan mukaan lentoja saa vielä mukavasti esimerkiksi Italiaan ja Kreikkaan, mutta hotellin saaminen voi olla kiven alla.

Heikko taloustilanne ei näytä rajoittaneen suomalaisten matkaintoa. Mattilan mukaan taloudellinen tilanne ei ole vaikuttanut kovinkaan paljon valmismatkojen myyntiin.

- Ihmiset ovat tarkkailleet, kuinka taantuma heihin vaikuttaa. Mutta kun asuntolainojen korot ovat alhaalla ja on tullut verohelpotuksia, niillä joilla rahaa on, rahaa on sitten enemmän, sanoo Mattila.

Lue myös:

    Uusimmat