Kärppä-kapteeni valaa uskoa omiinsa

Tappara änkesi Oulun Kärpät ahtaaseen rakoon, kun se otti maanantaina Tomas Plihalin jatkoeräosumalla 3-2-voiton mestarisuosikista ja livahti loppuottelusarjassa johtoon voitoin 3-1. Jääkiekkoliigan mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen ei kuitenkaan menettänyt uskoaan mestaruuteen.

- Ainoa mihinkä pystymme vaikuttamaan on seuraava ottelu. Otetaan siitä voitto, niin tämä joukkue pysyy hengissä ja joukkueen tarina jatkuu, puolustaja Kukkonen totesi.

Hän uskoo, että kotikaukalossaan Kärpät pystyy voiton nappaamaan keskiviikkona.

- Meidän on oltava terävämpiä tilanteissa. Jokainen pelaaja tietää, mitä pitää tehdä. Turha tätä peliä on jäädä enää murehtimaan. Menneet ovat menneitä, eikä me voida enää menneisiin vaikuttaa, Kärppä-kapteeni linjasi.

Tapparan Jukka Peltola lupasi ennen neljättä loppuottelua, että Tappara hoitaa homman. Peltola oli sanansa mittainen mies. Hän syötti sekä isäntien 2-1-johtomaalin että jatkoerän voitto-osuman.

- Siinä 2-1-maalissa tiesin, että joltakin kärppäpelaajalta (Toni Kähkönen) puuttuu kyllä maila, mutta Josh (Green) oli laidassa vapaana, joten syötin. Se voittomaaliin lähtenyt syöttö oli minulta sellaista luutaosastoa. Tomas pisti siinä (pakin) kis kis ja laittoi laatan verkkoon. Maalin tosin näin vasta videolta, Peltola sanoi.

Peltolaa ei yllättänyt Kärppien pelissä juuri mikään, vaikka oululaiset yrittivät hakea avauserässä ratkaisua päätypelien kautta.

- Kyllä sitä tänään taas sai painia. Emme olleet tänään alussa ihan parhaimmillamme, mutta vähitellen pääsimme peliin mukaan ja nousujohteisesti pelimme parani.

- Pelin jänne ei katkennut edes siihen Kärppien lopussa tulleeseen 2-2-tasoitukseen. Jatkoimme pelaamistanne samalla tavalla ja jatkoerässä tuli sitten voittomaali. Oli siinä ennen meidän osumaa toki naapurillakin pari pomppua.

Peltola ei ota paineita keskiviikkona Oulussa olevasta katkaisumahdollisuudesta ja mahdollisesta tulossa olevasta mestaruudesta.

- On muistettava, että emme ole joutuneet tähän tilanteeseen. Me olemme itse pelanneet itsellemme tämän mahdollisuuden.

- On ihannetilanne lähteä pelaamaan viidettä loppuottelua. Joukkueessa on hyvä ja luottavainen fiilis.

Lue myös:

    Uusimmat