Mainos

Karpela vaatii kurinpalautusta Senaatti-kiinteistöille

Kultturiministeri Tanja Karpela on puuttunut Senaatti-kiinteistöjen suunnitelmaan myydä historiallinen Aleksanterin teatteri. MTV3:n uutiset kertoi eilen, että Venäjä olisi kiinnostunut teatterin ostamisesta. Senaatti-kiinteistöjen mukaan ostajaehdokkaita ei rajata.

Kulttuuriministeri Tanja Karpelakatsoo Senaatti-kiinteistöjen aseman vaativan pikaista selvitystä. Karpelan mukaan Senaatti-kiinteistöjen kaavailema Aleksanterin teatterin myynti ei tule kysymykseen ilman korkeimman poliittisen päättäjän eli eduskunnan tahtoa, koska kyse on kansallisomaisuudesta.

MTV3:n uutiset kertoi eilen, että talossa paljon vieraileva Pietarin Mariinski-teatteri olisi kiinnostunut historiallisen teatterin ostamisesta.

Valtion kiinteistöomaisuudesta huolehtivien Senaatti-kiinteistöjen mukaan Aleksanterin teatteri voidaan myydä, eikä ostajaehdokkaita rajata.

"Vuokratason kohtuullisuus selvitettävä"

Kulttuuriministeri Karpela huomauttaa tänään julkisuuteen antamassaan tiedotteessa, että Senaatti-kiinteistöt on määrittänyt Aleksanterin teatterin vuokrahinnaksi 1,2 miljoonaa euroa vuodessa. Mikään kulttuuritoimija ei pysty maksamaan tällaista vuokraa.

Karpela vaatii, että Senaatti-kiinteistöjen toimintaperiaatteet ja valtion kiinteistöjen vuokratason kohtuullisuus tulee pikaisesti selvittää ja täsmentää siten, että Senaatti-kiinteistöjen rooli valtionhallintoa palvelevana yhtiönä selkeytyy.

Kulttuuriministeri on esittänyt, että valtion talousarvioon otettaisiin määräraha vuokra-avustusta varten. Avustus tullaan ottamaan esille kevään lisätalousarviosta päätettäessä.

Vuonna 1897 valmistunut Helsingin Bulevardille valmistunut Aleksanterin teatteri siirtyi vuoden alusta Senaatti-kiinteistöjen hallintaan. Toukokuun loppuun asti kiinteistöä hoitaa vielä Helsingin kaupunki. Arvorakennus on toiminut lähinnä vierailuteatterina sen jälkeen kun Kansallisooppera siirtyi uuteen oopperataloon vuonna 1993.

(MTV3-STT)

Lue MTV3:n uutisten eilinen juttu "Venäjä kiinnostunut Aleksanterin teatterista".

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.