Mainos

Karpela: Tekijänoikeuslakiin ei pidä koskea

Lakiesityksen kiistakohdan on tulkittu kieltävän kopiosuojatun levyn kopioinnin omaan käyttöön. Karpela korostaa, että yksityinen kopiointi on lähtökohtaisesti sallittu.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) katsoo, ettei kiistanalaista tekijänoikeuslakia pidä avata eduskunnassa kopiointisuojan osalta.

Kiinasta virkamatkalta torstaina palannut Karpela sanoi STT:lle, että sivistysvaliokunnan mietinnön muuttaminen olisi lyhytnäköistä, koska valiokunta on kuullut erittäin laajan joukon asiantuntijoita ja käsitellyt asiaa pitkään ja perusteellisesti.

Lakiesityksen kiistakohdan on tulkittu kieltävän kopiosuojatun levyn kopioinnin omaan käyttöön. Karpela korostaa, että yksityinen kopiointi on lähtökohtaisesti sallittu. Se, että kopiointisuojauksen murtaminen kielletään, on EU-direktiivin mukaista.

-Meitä velvoittaa direktiivit, ja meidän on niitä direktiivejä noudatettava, hän painottaa.

Karpelan mukaan viime päivien kohussa vaikuttaa olevan kyse "jonkinnäköisestä masinoidusta kampanjasta tietyiltä tahoilta".

-En näe sellaista huolta, mitä on esitetty.

Eduskunnan suuri valiokunta kuulee Karpelaa asiasta huomenna perjantaina. Valiokunta pohtii, onko tekijänoikeuslakia syytä muuttaa kotitarvekopiointia koskevien säännösten osalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.