Kärpät jäi nollille

Oulun Kärpät joutui komean TPS-voiton jälkeen nöyrtymään Rauman Äijänsuolla Lukkoa vastaan SM-liigan ottelussa. Lukko oli ylivoimainen ja voitti 5-0 (3-0, 1-0, 1-0).

Kärpät oli voittanut aikaisemmat kohtaamiset, mutta kotikentällään Lukko löysi uuden vireen. Kärppien valmentaja Juhani Tamminen otti aikalisän jo ajassa 4.02, kun keskushyökkääjä Samu Isosalo oli vienyt ensimmäisellä liigamaalillaan Lukon johtoon.

Aikalisä ei kuitenkaan auttanut, vaan Lukko lisäsi johtoaan. Avauserässä viimeistelivät vielä Ismo Kuoppala ja Zdenek Nedved. Toisessa erässä onnistui ottelun ykköspuolustaja Erik Hämäläinen ja kolmannessa Jokke Heinänen.

Lukon maalivahti Bruce Racine sai nollapelinsä harvinaisen vähällä vaivalla. Lukon puolustuspeli toimi mainiosti, ja joukkueen pelissä oli samanlaista rytkettä kuin yläkanttiin sujuneella viime kaudella. Lukon valmentaja Vasili Tihonov kuvaili oman joukkueensa taistelua ja joukkuehenkeä uskomattomaksi. Hänen mielestään peli oli kauden parasta Lukkoa. Erityisesti ylivoimapelin parantuminen miellytti lukkoluotsia.

Kärppien valmentaja Juhani Tamminen järjesti oman näytöksensä. "Tami" hermostui Arto Järvelän ja tuomarityöskentelyyn jo ensimmäisessä erässä ja tauolla hän kävi sanomassa Äijänsuon hallin käytävällä kaksikolle valittuja sanoja. Ensimmäisellä erätauolla Kärpät sai kahden minuutin joukkuerangaistuksen, kun pelaajat eivät saapuneet ajoissa kentälle.

Tamminen kritisoi, ettei joukkueelle ilmoitettu tauon päättymisestä summerilla eikä millään muullakaan tavalla. Tamminen tunnusti Lukon olleen pelissä selvästi parempi. Hänen mielestään yksi syy Kärppien vaisuuteen oli viikon raskaat pelit ja kova matkustaminen.

Tamminen antoi synninpäästön maalivahti Markus Korhoselle, Brett Lieversille, Niklas Hagmanille ja Andrei Potaitshukille, mutta muut eivät hänen mielestään olleet valmistautuneet tarpeeksi hyvin peliin. -Pelit Lukkoa vastaan ovat nyt meille 2-1. Kauden päättyessä lukemat ovat 3-1, heitti Tamminen.