Mainos

Karkotuspäätöksen saanut mies uhkasi polttoitsemurhalla

Karkotuspäätöksen saanut ulkomaalainen uhkasi polttaa itsensä Rovaniemen keskustassa tänään aamulla. Noin 50-vuotias mies luopui kuitenkin aikeistaan vajaan tunnin kestäneiden neuvottelujen jälkeen.

Poliisi vahvisti iltapäivällä, että itsemurhauhkauksen taustalla oli ulkomaalaislain perusteella tehty karkotuspäätös, joka oli jo lainvoimainen. Rikosylikomisario Jukka Haatajan mukaan karkotus pannaan täytäntöön vielä tällä viikolla.

Haataja ei halunnut sanoa, kuinka mies lopulta onnistuttiin taltuttamaan. Sanomalehti Lapin Kansa kertoi verkkosivuillaan, että miehen olisi ottanut kiinni toimittajaksi tekeytynyt poliisi. Lapin lääninpoliisijohtaja Pentti Saira vahvisti Helsingin Sanomille poliisin toiminnan.

Haataja korosti, ettei poliisi paljasta taktisia keinojaan. Paikalla oli joka tapauksessa sekä virka- että siviilipukuisia poliiseja.

Polttaminen oli tarkoitus tapahtua oikeustalon edessä

Poliisi sai kello 8.30 vihjeen bensakanisterilla varustautuneesta miehestä, joka oli matkalla Valtakadulla olevan oikeustalon eteen. Hän oli kertonut aikovansa vahingoittaa itseään.

Tapauksen silminnäkijä kertoi, että mies oli ensin mennyt oikeustalon vastapäätä olevan hovioikeuden rakennuksen eteen ja poltellut siinä tupakan. Mies oli vaikuttanut melko rauhalliselta.

Tupakan jälkeen hän oli kävellyt kadun yli oikeustalon edustalle ja valellut itsensä kanisterissa olleella nesteellä.

Paikalle saapunut poliisi eristi alueen ja katkaisi Valtakadun liikenteen Pekankadun ja Ruokasenkadun väliltä. Paikalla oli useita järjestyspoliisin partioita, siviiliasuisia poliiseja sekä palolaitoksen sammutusyksikkö ja kaksi ambulanssia.

Poliisi sai keskusteluyhteyden mieheen, ja hänet otettiin kiinni noin kello 9.40. Minkäänlaisia fyysisiä vammoja mies ei välikohtauksessa saanut. Hän odottaa nyt poliisin suojissa karkotusta.

Poliisin mukaan sivulliset eivät missään vaiheessa olleet vaarassa. Ketään ei myöskään tarvinnut evakuoida läheisistä rakennuksista.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.