Mainos

Kärkölän junaonnettomuuden syynä väärinkäsitys?

Kärkölän junaonnettomuuden tutkintaa jatketaan tänään. Onnettomuuden syynä saattoi olla väärinkäsitys. Tasoristeysturmassa kuoli viisi ihmistä henkilöauton törmättyä pikajunaan Jutilan vartioidussa tasoristeyksessä Riihimäen ja Lahden välillä.

Kärkölän eilinen tasoristeysonnettomuus saattoi johtua väärinkäsityksestä. Onnettomuuspaikan oli hetkeä aiemmin ohittanut 700 metriä pitkä tavarajuna, mutta tasoristeyksen puomit jäivät alas, koska vastakkaisesta suunnasta oli toista raidetta pitkin tulossa pikajuna. Puomeista välittämättä auto ajoi junan eteen.

Kärkölän onnettomuudessa kuolivat kaikki viisi henkilöautossa ollutta, ulkopaikkakuntalaista henkilöä. Nuorin oli noin 18- ja vanhin 40-50-vuotias.

Kärkölän traaginen tasoristeysonnettomuus lisää paineita parantaa tasoristeysturvallisuutta. Onnettomuuspaikka Jutila kuuluu niihin tasoristeyksiin, jotka on määrä poistaa lähivuosina. Sen korvaamiseksi onkin jo laadittu tiesuunnitelma. Ainakin VR:n ja Ratahallintokeskuksen yhteinen kanta on, että tärkeimmiltä maamme pääradoilta tasoristeykset olisi poistettava kokonaan.

Tasoristeysonnettomuuksissa on tänä vuonna kuollut jo 13 ihmistä. Myös Jutilan tasoristeyksessä on jo kolaroitu tänä vuonna kerran aiemmin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.