Mainos

Karkkilan kuolonkolarin silminnäkijä: Auto ajoi suoralla tiellä päin kovaa vauhtia

Näky onnettomuuspaikalla Kakkostien varressa Karkkilassa oli lohduton. Toisella puolella tietä oli ojaan kaatunut linja-auto ja toisella puolella pahasti ryttyyntynyt henkilöauto.  

Henkilöauton ja linja-auton nokkakolarissa kuoli henkilöauton kuljettaja. Bussinkuljettaja sekä 18 eläkeläismatkustajaa ja matkanjohtaja loukkaantuivat.  

Poliisin mukaan Helsingin suunnasta tullut henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastakkaisesta suunnasta tulleen linja-auton kaistalle ja törmäsi bussin keulaan. Poliisi ei lauantaina kertonut henkilöauton kuljettajan ikää tai sukupuolta.  

Bussi suistui törmäyksessä kyljelleen ojaan.  

Vakavimmin loukkaantuneet Töölöön

Onnettomuus tapahtui lauantaina puolenpäivän jälkeen Kakkostiellä noin neljä kilometriä Karkkilan keskustasta Porin suuntaan.  

Eläkeläisryhmää kuljettanut linja-auto oli tilausajoja tarjoavan vaasalaisen AB Oskar Haglund Oy:n auto.

Toimitusjohtaja Boris Haglundin mukaan ryhmä oli matkalla Kristiinankaupungista Helsinkiin nelipäiväiselle lomalle.  

– Matkanjohtajan mukaan vastaantuleva auto oli ajanut suoralla tiellä kovaa vauhtia päin. Linja-auto oli yrittänyt väistää. Kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa vakavimmin.  

Kolme vakavimmin loukkaantunutta kuljetettiin Töölön sairaalaan Helsinkiin. Potilailla ei ole hengenvaaraa tai leikkauksia vaativia vammoja, kertoo sairaalan päivystävä lääkäri Vincent van Iterson STT:lle.  

 "Kävin antamassa poliisille vettä" 

Eino Kotiranta asuu Kakkostien varrella noin kolmen kilometrin päässä onnettomuuspaikasta. Hän oli kotona, kun hälytysajoneuvoja alkoi ajaa viheltäen paikalle puolenpäivän jälkeen.

– Mediheli kävi paikalla, mutta ei ollut kauaa. Viimeksi tässä on ollut samanlainen hässäkkä, kun noin 15 vuotta sitten tapahtui rekkakolari.  

Kotirannan mukaan onnettomuuspaikan kohdalla tie on suora ja näkyvyyttä on useita satoja metrejä suuntaansa. Ilmakin oli aurinkoinen.

– Kävin antamassa yhdelle poliisille vettä, ettei kuivu.  

Kakkostiellä oli Kotirannan mukaan lauantaina iltapäivästä yllättävän paljon liikennettä. Suurin osa paikalle pysähtyneistä kertoi Kotirannalle olleensa matkalla Poriin.  

Tie oli onnettomuuspaikan kohdalla kokonaan suljettu liikenteeltä yli kolme tuntia. Liikenne palautui normaaliksi hieman ennen puoli seitsemää illalla.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.