Karkki maistuu suomalaisille

Suomalaiset syövät yhä enemmän makeisia.

Elintarviketeollisuusliiton mukaan keskivertosuomalainen popsii vuodessa yli 12 kiloa karamelleja kun vielä viisi vuotta sitten määrä oli neljänneksen pienempi. Aamulehti kirjoittaa, että jokainen suomalainen maksaa makeanhimostaan noin 130 euroa vuodessa - ja summan uskotaan edelleen kasvavan.

Suosituin makeinen suklaa, mutta suuret sekoituspussit eli niin sanotut tv-pussit ovat kasvattaneet markkinaosuuttaan.

Asiantuntijat arvioivat karkkihimon kasvun syyksi ennen kaikkea väestörakenteen muuttumista ja nautiskelukulttuurin korostumista. Makeisveron poistuminen kaksi vuotta sitten on myös jossain määrin vaikuttanut makeisten suosion kasvuun.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat