Mainos

Kärkkäinen ehdolla Kansallisoopperan pääjohtajaksi

Kansallisoopperan hallitus korostaa pääjohtajavalinnassa muutosjohtajuuden tärkeyttä. Samalla halutaan selkiyttää johdon sisäistä työnjakoa.

Kansallioopperan säätiön hallituksen ehdokas uudeksi pääjohtajaksi on FL Päivi Kärkkäinen. Päätös tehdään, kun hallitus on kuullut Kansallisoopperan henkilöstöryhmiä asiassa.

Kärkkäinen toimii Ylen suomenkielisen ohjelmiston päällikkönä.

Kansallisoopperan säätiön hallitus on aikaisemmin päättänyt eriyttää pääjohtajan ja oopperan taiteellisen johtajan tehtävät. Pääjohtajalla on vastuu oopperan toiminnan yleisestä johtamisesta sekä taloudesta ja resurssien hallinnasta. Hän toimii muiden johtajien esimiehenä.

Pääjohtajavalinnassa hallitus korostaa muutosjohtajuuden tärkeyttä Suomen Kansallisoopperan toiminnan kehittämisessä ja tehostamisessa. Tähän Päivi Kärkkäisen kokemus henkilöstön motivointiin perustuvasta asiantuntijaorganisaation johtamisesta antaisi hyvät lähtökohdat.

Tarkoituksena on samalla selkiyttää johdon sisäistä työnjakoa. Pääjohtaja keskittyy koko talon yleisjohtamiseen, ja taiteellisen johdon vastuu sisällöllisestä ja taiteellisesta linjasta vahvistuu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.