Mainos

Kärkikaksikko tekee eroa muihin Ranskan vaalikampanjassa

Eilen julkaistun kyselyn mukaan oikeiston ehdokasta äänestäisi nyt 30 prosenttia ja vasemmiston ehdokasta 26 prosenttia kansalaisista.

Ranskan presidentinvaalien kärkikaksikko on tekemässä eroa muihin ehdokkaisiin vajaa viikko ennen vaalien ensimmäistä kierrosta.

Tuoreimpien mielipidemittausten mukaan sekä vasemmiston Segolene Royal että oikeiston Nicolas Sarkozy ovat molemmat nostaneet kannatustaan. Seuraavina tulevien keskustan Francois Bayroun ja äärioikeiston Jean-Marie Le Penin suosio on samalla pudonnut.

Eilen julkaistun kyselyn mukaan Sarkozya äänestäisi nyt 30 prosenttia ja Royalia 26 prosenttia kansalaisista. Kaksikkoa aiemmin lähestyneen Bayroun tuki on pudonnut TNS-Sofresin mittauksessa 17 prosenttiin ja Le Penin 12 prosenttiin.

Kisa on kuitenkin vielä auki, sillä lähes joka neljäs äänestäjä ei ole vielä päättänyt kantaansa. Lisäksi lähes joka kolmas sanoo voivansa vielä muuttaa päätöstään.

Ranskan vaalien ensimmäinen kierros järjestetään ensi sunnuntaina. Jos kukaan ei saa enemmistöä äänistä, järjestetään toinen kierros 6. toukokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.