Mainos

Karkauspäivästä tulossa tietokoneongelmia?

Yhdysvallat ja joukko muita maita varautuvat yhteistyössä tietokoneongelmiin, joita karkauspäivä mahdollisesti aiheuttaa. Ongelma juontaa karkauspäiväsäännön puutteellisesta tuntemuksesta, selittää vuosituhannen vaihteen tietokoneongelmien pääasiantuntija John Koskinen.

Karkauspäivä lisätään helmikuun loppuun joka neljäs vuosi, paitsi silloin kun vuosiluku on jaollinen luvulla 100. Jälkimmäiseen sääntöön on kuitenkin yksi poikkeus: kaikki 400:lla jaolliset vuodet ovat karkausvuosia. Näin vuosi 2000 on ensimmäinen 100:lla jaollinen karkausvuosi sitten vuoden 1600.

Koskinen kertoo, että aiemmissa testeissä on havaittu, että kaikki ohjelmat eivät tunne karkauspäiväsäännön viimeistä osaa. Niinpä joissakin tietokoneohjelmissa vuosi 2000 saattaa olla tavallinen vuosi. Karkauspäiväongelma aiheuttaa suurimmat vaarat luettelointiin tai laskuttamiseen liittyvissä tietokoneohjelmissa, joissa päivien määrä on tärkeää. John Koskinen ei kuitenkaan odota karkauspäivän tuottavan vakavia ongelmia, koska monet yritykset tarkistivat asian jo vuosituhannen vaihtumiseen valmistautuessaan.

Valkoisen talon tuella pystytetty Y2K-koordinaatiokeskus päivystää karkauspäivän vuoksi 28.2.-1.3. välisen ajan. Paikalla on 75 henkilöä, noin puolet vuosituhannen vaihteen päivystäjämäärästä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.