Mainos

Karjalan palautuksella vähän kannatusta

Vain 26 prosenttia suomalaisista kannattaa Karjalan palautusta. Eniten kannattajia on nuorissa ikäluokissa.

Luovutetun Karjalan palautusta kannattaa tuoreen tutkimuksen mukaan 26 prosenttia suomalaista. 57 prosenttia ei kannata ja loput ei osaa sanoa tai ei sano kantaansa. Eniten palautuksen kannattajia on nuorissa ikäluokissa.

Taloustutkimus selvitti asiaa Karjalan liiton toimeksiannosta puhelinhaastatteluna huhtikuun alussa. Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Markku Laukkanen esitteli tutkimustuloksia Karjalan liiton liittokokouksessa tänään Helsingissä.

Niille, jotka kannattivat palautusta tai eivät osanneet sanoa, esitettiin jatkokysymys: Kannatatteko Karjalan palautusta, jos se merkitsisi tuntuvia taloudellisia kustannuksia Suomelle. Kysymykseen vastasi myöntävästi 34 prosenttia, ei-vastauksia oli 42 prosenttia ja kysymykseen ei vastannut tai ei osannut vastata 24 prosenttia vastaajista.

Toisena jatkokysymyksenä oli: kannatatteko Karjalan palautusta, jos se merkitsisi Suomen ja Venäjän suhteiden kiristymistä - jopa sotaa? Kysymykseen tuli ei-vastauksia 83 prosenttia ja kyllä-vastauksia 5 prosenttia. Vastausta ei antanut tai ei osannut sanoa 12 prosenttia vastaajista.

Kysymykseen siitä, pitäisikö Suomen ulkopoliittisen johdon olla aktiivisempi palautuksen aloitteentekijänä Venäjä-politiikassaan, 65 prosenttia vastasi kielteisesti, aktiivisempaa otetta toivoi 19 prosenttia vastaajista ja kysymykseen vastaamatta jätti tai ei osannut sanoa 16 prosenttia.

Haastateltavat olivat iältään 15-79-vuotiaita. Satunnaisotannalla valitut henkilöt kiintiöitiin ja painotettiin alueittain iän ja sukupuolen mukaan kohderyhmää vastaavaksi. Tutkimuksessa oli mukana kaikkiaan 1003 henkilöä. Kokonaistuloksen tilastollinen virhemarginaali on +/- 3 prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.