Mainos

Karjalan liitto: Luovutetut alueet avattava matkailijoille

Karjalan liiton puheenjohtaja kertoo, että liitto on vedonnut Venäjän viranomaisiin, jotta kotiseutumatkojen rajanylitysmuodollisuuksia helpotettaisiin päivämatkojen osalta.

Karjalan liiton puheenjohtaja Markku Laukkanen vaatii luovutetun Karjalan avaamista kokonaan matkailulle. Laukkanen toteaa, että Suomenlahden ulkosaarten avaaminen matkailulle ja Viipuri-kortin palauttaminen edistäisi historian ymmärrystä sekä taloudellista ja kulttuurillista yhteisötyötä.

Hänen mukaansa karjalaisten tulisi saada matkustaa ilman viranomaishäirintää ja jatkuvasti muuttuvia liikkumisrajoituksia entisille kotiseuduilleen.

- Olemme vedonneet Venäjän viranomaisiin, että työmme Karjalassa voisi jatkua häiriöttä ja turvallisesti. Olemme esittäneet, että kotiseutumatkojen rajanylitysmuodollisuuksia voitaisiin päivämatkojen osalta helpottaa, Laukkanen sanoo.

Karjalan liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Markku Laukkanen puhui sunnuntaina Karjalaiset kesäjuhlat -tapahtumassa Oulussa. Viikonvaihteen aikana tapahtumaan osallistui yli 10 000 henkilöä.

Laukkanen peräsi puheessaan myös luovutetun Karjalan alueella olevien muistomerkkien nykyistä parempaa suojelua.

- Suomalaisten muistomerkkien suojelu tulisi saada valtiosopimuksen tasoisen suojelun piiriin, ja alueella olevat muistomerkit, hautausmaat ja kirkot pitäisi siirtää Pietarin suomalaisen seurakunnan haltuun, Laukkanen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.