Mainos

Karjalan ja Suomen välistä puukauppaa arvostellaan

Kolme venäläistä kansalaisjärjestöä arvosteli Karjalan ja Suomen välistä puukauppaa tiistaina Petroskoissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Luonto-Liiton tiedotteen mukaan Venäjän Greenpeace, Biodiversity Conservation Centre ja petroskoilainen opiskelijajärjestö SPOK arvostelevat pystypuukauppajärjestelmää, joka köyhdyttää Karjalan paikallistalouksia.

Järjestöt moittivat sitä, että hakkuut toteutetaan suomalaisvoimin ja suomalaiskonein, jolloin paikalliset ihmiset jäävät vaille työtä. Hakkuista tuloutetuista maksuista valtaosan arvioidaan katoavan erilaisille välikäsille. Järjestöt kohdistavat arvostelunsa alueella toimiville metsäyhtiölle sekä Karjalan tasavallan hallinnolle.

Järjestöt arvostelevat myös Karjalan tiedekeskukseen kuuluvan metsäinstituutin tekemää Kalevala-puiston rajausehdotusta, koska se kattaa vain puolet Karjalan arvometsistä ja unohtaa turismin kannalta merkittävimmät alueet. Suunnitelman ei katsota tuovan ratkaisua alueen metsien käytöstä virinneisiin kiistoihin. Puiston perustamisprosessi on tällä hetkellä jumiutunut.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.