Mainos

Karjalaiset kesäjuhlat alkoivat Helsingissä.

Karjalaiset kesäjuhlat ovat alkaneet Helsingissä. Juhlia vietetään tänä vuonna tavallista näyttävämmin. Juhlapaikkana toimivaan Helsingin jäähalliin on pystytetty kuudensadan talkoolaisen voimin 25-metrinen pienoismalli Viipurin linnasta ja kuudestatoista kaupunginosasta. Lisäksi juhlapaikalla on esillä aitoa viipurilaista tavaraa sotia edeltäneeltä ajalta.

Siellä voi tutustua esimerkiksi porvariskodin olohuoneeseen, veneiden ja laivojen pienoismalleihin sekä valokuviin. Helsingissä järjestettävien kesäjuhlien teemaksi on valittu Viipuri, koska Helsingissä asuu runsaasti entisiä viipurilaisia. Sotien jälkeen tänne siirtyi 29000 viipurilaista, ja myöhemmin määrä on vielä kasvanut. Kesäjuhlan Viipuri-teema näkyy myös ohjelmassa: kesäjuhliin tyypillisesti kuuluvat puheet on korvattu näytelmillä.

Avajaisissa nähtiin kohtauksia viipurilaisesta päivästä vuodelta 1939. Illalla syötiin ja juotiin keskiaikaisissa pidoissa ja tanssittiin 1930-luvun tanssiaisissa. Sunnuntaina ohjelmassa kerrataan Viipurin historiaa vuoden 1495 pamauksesta 1930-luvulle asti. Viipurin lisäksi kesäjuhlilla esitellään myös muita luovutetun alueen pitäjiä ja karjalaisia sukuseuroja. Juhlien kävijämäärän arvioidaan nousevan noin 10000:een.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.