Mainos

Karjalainen: Yksityiset hoivayritykset keplottelevat julkisia tukia

Sijoittajaomisteiset hoiva-alan yritykset keplottelevat itselleen julkisia investointiavustuksia ja korkotukilainoja bulvaanien avulla Suomessa, kertoo sanomalehti Karjalainen.

Lain mukaan yritysten ei kuulu saada julkisia työ- ja elinkeinoministeriön avustuksia sosiaali- ja terveyspalvelualan yritystoiminnan toimitilainvestointeihin. Myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran lainoituksen pitäisi olla niiden ulottumattomissa.

Karjalaisen mukaan hoiva-alan suuryhtiöt kuten Esperi Care, Carema ja Attendo Medone saavat Aran investointiavustuksia ja korkotukilainoja lukuisiin kohteisiin kiertoteitä eri puolilla Suomea.

Kaava on lehden mukaan aina sama: valtakunnallinen toimija hakeutuu paikkakunnalle, jolla on kysyntää hoiva- tai terveyspalveluista. Yhteistyökumppaniksi se ottaa joko Aran hyväksymän yleishyödyllisen yhteisön tai rakennuttajayhtiön. Aran rahoitusta haetaan yhteistyökumppanin investointeihin.

Kunnat ovat lehden mukaan valmiita ostamaan palveluita, kun tuottaja pystyy painamaan hoitovuorokauden hinnan tai tuetun asumisen neliövuokrat alas julkisen tuen turvin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.