Mainos

Karjalainen: Oikeuden mielestä ”ei sovi värivikaisille” ei ollut työsyrjintää

Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätöksen mukaan yrittäjä ei syyllistynyt työsyrjintään kirjoittaessaan työilmoituksessa, että työ "ei sovi värivikaiselle".

Joensuulainen yrittäjä valitti käräjäoikeuteen poliisin antamista 645 euron sakoista, jotka hän oli saanut ilmoituksen sanamuodosta.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi syytteen työsyrjinnästä. Oikeus perusteli kantaansa toteamalla, että yrittäjä ei ollut työnantajan asemassa sillä tavoin kuin työsyrjinnän tunnusmerkistö edellyttää.

Yrittäjä etsi viime lokakuussa omistamaansa hot dog -myyntivaunuun yrittäjää, ja laittoi työvoimahallinnon nettisivuille ilmoituksen, jossa hän edellytti yrittäjältä hyvää suomen kielen taitoa "ei sovi värivikaiselle" lisähuomiolla korostettuna.

Käräjäoikeuden mukaan yrittäjän asema prosessissa ei ollut yksiselitteisesti sellainen, että hän paikkaa täyttäessään olisi voinut syyllistyä syrjintään. Kun asia on ristiriitainen, katsoi oikeus, että sen on ratkaistava asia vastaajan hyväksi ja hylkäsi yleisen syyttäjän ajaman syytteen.

Kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen Itä-Suomen syyttäjänviraston Joensuun toimistosta ilmoitti tyytyvänsä oikeuden päätökseen.

– Tulkinta on hyväksyttävissä. En valita päätöksestä, hän totesi.

Tuomiosta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Karjalainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.