Mainos

Karjalainen: Kuulutusten poisto Helsinki-Vantaalta kummastuttaa – osa jäänyt kokonaan koneesta

Finavia on poistanut kuulutukset Helsinki-Vantaan kentältä, mutta kaikki asiakkaat eivät ole saaneet tätä tietoa, kertoo Karjalainen.

Kaikki matkustajat eivät esimerkiksi viime sunnuntaina nousseet Joensuuhun lähtevään koneeseen – vaikka he olivat lähtöportilla oikeaan aikaan.

Matkustajat odottivat lähtökuulutusta portin vieressä, mutta heidän mukaansa tätä kuulutusta ei koskaan tullut. Koneesta jääneet matkustajat kertovat myös vaivihkaa tapahtuneen lähtöselvityksen jääneen heiltä huomaamatta.

Karjalaisen mukaan matkustajat olivat käyneet lähtöportilla siihen aikaan, kun lähtöselvityksen piti alkaa, mutta portilla ei tapahtunut mitään.

Hetken viereisillä penkeillä istuskeltuaan asiakkaat kyselivät lähtöselvityksestä uudestaan, mutta tuolloin portti oli jo sulkeutunut.

Muutos kesäkuussa

Helsinki-Vantaan lentoasema muuttui hiljaiseksi kesäkuussa, kun yleiset lento- ja matkustajakuulutukset poistuivat kokonaan. Hiljaisuus koskee myös myöhästyneitä, joita ei enää kuuluteta erikseen lennoille.

Finavia kertoo Karjalaiselle, että lähtöportilla ja sen välittömässä läheisyydessä kuulutukset kuitenkin säilyvät ennallaan. Sama koskee myös poikkeustilanteiden yleiskuulutuksia.

Viime sunnuntaina Joensuuhun halunneiden matkalaisten mukaan lähtöportin kuulutusta ei kuitenkaan koskaan tullut.

– Kesän aikana on tullut muutamia palautteita asiaan liittyen: joku on jäänyt muutoksen takia koneesta, joku ei ole saanut tietoa vaihtuneesta lähtöportista. Porttien tiedotus on lentoyhtiöiden vastuulla, kertoo Finavian apulaisjohtaja Heikki Koski Karjalaiselle. 

Tuire Melander Finnairin viestinnästä taas kertoo, että lähtöportilla annetaan sekä lähtö- että myöhästymiskuulutus. Melanderin mukaan sama käytäntö on toiminut myös viime sunnuntaina. Virkailija on pitänyt portin auki tavalliseen tapaan 15 minuuttia ennen koneen lähtöä.

– On tietysti ikävää, että lennolta on jäänyt useampi matkustaja pois. Portille saapumisessa joudumme luottamaan matkustajien omaan aktiivisuuteen ja siihen, että monitoreista seurataan lennon statusta, Melander kertoo Karjalaisen haastattelussa.

Osa Hiljainen lentoasema -hanketta

Kuulutusten lopettaminen on osa lentoyhtiöiden ja Finavian yhteistä Hiljainen lentoasema -hanketta.

– Kuulutusmyrsky on ollut valtava. Muutoksella pyritään lisäämään kentän viihtyisyyttä ja matkustuksen stressittömyyttä, Koski kertoo.

Muutoksesta on tiedotettu Finavian nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Kosken mukaan myös lentotietomonitorissa asiasta tiedotetaan kolmella eri kielellä.

– Menee hetken aikaa ennen kuin tieto muuttuneista käytännöistä saavuttaa kaikki matkustajat, Koski sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.