Mainos

"Karjala -ryhmä": Ahtisaari vaihtui ulkomaiseen valtiomieheen

Karjalaa Venäjältä takaisin vaativan liikemiesryhmän asianajaja Kari Silvennoisen mukaan ryhmä on tehnyt uuden esityksen neuvottelujen toiseksi osapuoleksi. Asiaa hoitamaan on päätetty pyytää ulkomainen valtiomies. Silvennoisen yhteistyökumppani Pietarissa, oikeustieteen tohtori ja asianajaja Vasily Davydov on ollut eilen illalla yhteydessä Venäjän kaupan pääedustajan varamieheen Viktor Sorokiniin ja välittänyt tälle liikemiesryhmän uuden ehdotuksen.

Silvennoinen toivoo, että nyt suunnitteilla olevan henkilön nimi ei tule julkisuuteen.

- Presidentti Martti Ahtisaarenkaan nimeä ei ollut tarkoitus tuoda julki. Oli epäedullista asiallemme, että Ahtisaari sai lukea asiasta tiedotusvälineistä. Hän oli asiasta ilmeisen harmistunut, Silvennoinen sanoo. Hän ilmoittikin perjantaina hyvin selväsanaisesti, ettei ole kiinnostunut tehtävästä.

Ahtisaarta koskevat suunnitelmat sekä muut asiaan liittyvät yksityiskohdat tulivat julkisuuteen viime keskiviikkona venäläisten tiedotusvälineiden kautta.

Venäjä luvannut turvata kaasuputken valmistumisen

-Toivomme, että venäläisten vastaus tulee nopeasti. Venäjä on ilmoittanut harkitsevansa asiaa, mutta päätöksen aikataulusta ei ole annettu mitään tietoa. Venäjän hallitus on kuitenkin luvannut turvata kaasuputken valmistumisen, sanoo Silvennoinen.

Muutaman suomalaisen liikemiehen ryhmä on tehnyt noin vuosi sitten valtaushakemuksen Helsingin edustan merialueelle. Valtaushanke osuu paljon keskustelua ja poruakin herättäneen Itämeren kaasuputken reitille.

Suomalaiset sanovat luopuvansa valtaushankkeesta, jos vastineeksi saadaan Karjala takaisin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.