Mainos

Karjaan kaupunginjohtajan viraltapano laiton

Uudenmaan lääninoikeus on kumonnut yksimielisellä päätöksellään Karjaan kaupunginjohtaja Stig-Ole Erikssonin irtisanomisen virastaan. Oikeus katsoo neljätoista sivua käsittävässä päätöslauselmassaan, että viraltapanoa valmistellut väliaikainen toimikunta on toiminut lainvastaisesti. Tästä seuraa se, että myös valtuuston vuoden 1999 tammikuussa tekemä erottamispäätös on laiton.

Oikeus ei ottanut lainkaan kantaa viraltapanon perusteluihin tai yksityiskohtiin. Erikssonin erottamista valtuuston asettama tilapäinen valiokunta perusteli poliittisten päättäjien ja kaupunginjohtajan välisellä luottamuspulalla. Erikssonia syytettiin myös tehottomuudesta, väärien asioiden tekemisestä ja huonosta suhdetoiminnasta paikkakunnan yrittäjien suuntaan. Myös kaupungin virastossa vallinnut huono työilmapiiri vieritettiin Erikssonin vastuulle.

Karjaan kaupunginvaltuustossa päätös Erikssonin erottamisesta tehtiin 25 valtuutetun äänin kuuden äänestäessä vastaan. Neljä valtuutettua pidättyi kannanotosta. Stig-Ole Eriksson harkitsee oikeuden päätöksen perusteella korvauksien hakemista. Hän pitää myös selvänä, että hänen palvelusuhteensa Karjaan kaupunkiin jatkuu.

-Rahallinen korvaus laittomasta irtisanomisesta on tulossa vähintäänkin palkan muodossa, Eriksson toteaa. Hän katsoo, ettei Karjaan kaupungilla ole suuria mahdollisuuksia voittaa juttua ylemmässä oikeusasteessa.

-Tietysti kaupungilla on mahdollisuus asettaa uusi tilapäinen valiokunta asiaa pohtimaan, Eriksson kuittaa tämänhetkisen tilanteen. Stig-Ole Eriksson on toiminut Karjaan kaupunginjohtajana vuodesta 1986 lähtien. Kuohunta kaupunginjohtajan ympärillä voimistui sitä mukaan, kun kaupungin talousvaikeudet syvenivät 90-luvun jälkipuoliskolla. Erikssonin viransijaisena on toiminut viime vuoden toukokuusta lähtien Uudenmaan liiton apulaisjohtaja Kaj Lindholm.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.