Karita Tykkä Eevassa: Hengenlähtö oli lähellä

Suomen kauneimmaksi naiseksi vuonna 1997 valittu Karita Tykkä kävi lähellä kuolemaa kahdeksan vuotta sitten. Hän avautuu kokemuksesta uudessa Eevassa.

Karita Tykkä, 35, joutui elämässään kovan paikan eteen vuonna 2003. Tuolloin tiukasti treenanneen kaunottaren elimistö petti alta ja hengenlähtö oli erittäin lähellä.

Tiukasti vedetyn treenin jälkeen Karita oli käynyt nukkumaan, mutta heräsikin kolme päivää myöhemmin teho-osastolla

– Silloinen poikaystäväni oli löytänyt minut tajuttomana sängystäni. Olin kouristellut pahasti. Kun heräsin, olin letkuissa teho-osastolla. Ympärilläni oli lääkäreitä ja sairaanhoitajia. He huokaisivat helpottuneina: "Hän heräsi", Karita kertoo lehden haastattelussa.

Kauniin nuoren naisen elämä oli ollut hiuskarvan varassa ja hänet oli kiidätetty sairaalaan kriittisessä tilassa. Karitan elimistön natriumtasapaino oli horjunut pahasti. Jos lääkärit olisivat tyrineet natriumtasapainon nostamisessa, olisi Karita saanut aivovamman.

Vakava tilanne oli Karitan elämän käännekohta.

– Tuo tapahtuma muutti minut. Mietin pitkään, mikä tarkoitus tuolla kaikella olil. Miksi olin vetänyt itseni niin piippuun, että olin melkein lähdössä tästä maailmasta? Miksi olin ollut niin julma itselleni, Karita pohtii.

Nykyisin Karita Tykkä on naimisissa yrittäjä Petri Tykän kanssa. Pariskunnalla on vuoden ikäinen Luca-poika.

Lähde: Eeva

Lue myös:

    Uusimmat