Mainos

Karita Mattila taipuu spagaattiin

Oopperatähti Karita Mattila osaa yllättää. Tämänpäiväisessä oopperan kenraaliharjoituksessa hän heitti spagaatin laulaessaan pääroolia Tapaus Makropuloksena.

Syyskuun viidentenä 52 vuotta täyttävä sopraano todisti siis olevansa huippukunnossa.

Mattilan äänialan muutoksesta hän kertoi eilisessä yleisötilaisuudessa iloisesti ja avoimesti.

– Ikä on ihana asia kun se ei tule yksin vaan mukana tulee kokemus ja pääsee sinuiksi sen kanssa, että kaikki ei ole minun roolejani.

Nuoruutensa Mozartit Mattila jättää tyytyväisenä taakseen.

– Olen Elviirani tehnyt, olen saanut tehdä sen valtavan hienojen johtajien kanssa, upeissa proggiksissa ja upeiden kapellimestareiden ohjauksessa, sama pätee Annaan. Nyt haluan mennä eteenpäin.

Pusero lensi pois päältä

Mattila kujeili ja leikitteli näytelmällisessä oopperassa. Hän ei säästellyt eroottisissa kohtauksissa: pusero lensi pois päältä, hän vietteli ja herkutteli sänkykohtauksissa.

Mutta tärkeintä on tietysti ääni, joka MTV3 Uutisten löytämien laulun puoliammattilaisten mukaan on rikkeetön, täysi ja monialainen.

– Hän ei korkeimmalla bel canto -alueella kyllä liiku sillä tavalla mutta tämä on keskialuetta ja vähän sieltä ylempää, ne on nopeita käyntejä siellä, erittäin hyvin selviytyi, sanoi Tapani Sankola, joka itse on tenori ja laulanut jo viitisenkymmentä vuotta erilaisissa puoliammattilaisissa mieskuoroissa YL:n laulajista alkaen.

– Mattila voi valita oopperansa, ei hänen tarvitse laulaa niitä oopperoita joita on joskus laulanut ja joissa mennään kova ja korkealta ja pitkään vaan hän pystyy itse sanomaan mitä haluaa laulaa, sanoo toinen Tapani, Viitala, hänkin kuorolainen ja baritoni.

Molempien mielestä Mattila kuuluu suomalaiseen oopperahuippujen kolmikkoon jossa ovat mukana myös Matti Salminen ja Soile Isokoski.

– Upea esitys, miehet ylistävät sekä laulua että näytelmällistä antia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.