Mainos

Karita Mattila juhlii Arenassa

Placido Domingon vierailun jälkeen Helsingin Arenalla on vuorossa Karita Mattila, jonka Happy Birthday-konsertti juhlistaa taiteilijan 40-vuotissyntymäpäivää.

Karita Mattila tekee nyt juuri päinvastoin kuin klassisissa piireissä pidetään sopivana: hän laulaa kaikkea ooppera-aarioista elokuvasävelmiin ja vieläpä jättihallissa.

-Mun on hirveän vaikea jakaa mitään, ainakaan valmiiksi pureskeltuja mielipiteitä, ainakaan minkään korkeakirkollisten klassisten piirien kanssa. En oo koskaan muutenkaan tuntenut sinne kuuluvani, täräyttää sopraano Karita Mattila.

Mattilan mielestä suurinta kritiikkiä hallikonsertteja vastaan esittävät ne laulajat, jotka eivät pysty vetämään sellaisiin yleisöä.
-Se vaatii esiintyjiltä vielä erilaista satsausta. Mä myönnän, ettei tällaisilla pelkillä sinfoniakonserttisolistin eväillä, pärjää tällaisessa hallikonsertissa, koska se vaikuttaa patatylsältä. Koska jo se, että sä oot visuaalisesti kaukana ja sitten, että ääni joudutaan vahvistamaan vaikuttaa siihen, sanoo Mattila.

Ohjaaja Jukka Kajava ja kapellimestari Jukka-Pekka Saraste, sopraanon vanhat työtoverit, vastaavat siitä, että konsertti on näyttävä ja äänentoisto kohdallaan.

-Mä oon omieni joukossa, mä oon elementissäni, hehkuu Mattila. Kotiyleisöllehän Karita Mattila on klassisen musiikin Mika Häkkinen, maailmantähti, joka antaa itsestään kaiken ja suomalaisyleisölle vielä lisää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.