Käristyskeitto ja rullapannari 12.2.2001

Toimittaja Marita Suontausta

Käristyskeitto


n. 400 g poronkäristyslihaa
2 tl öljyä
1-2 sipulia
2 porkkanaa
4 perunaa
1 l mietoa lihalientä (1 l vettä+1 liemikuutio)
0,5 tl mustapippurirouhetta
n.100 g maustettua sulatejuustoa
(suolaa) persiljasilppua
leipäjuustokuutioita
1. Leikkaa kohmeinen käristysliha suikaleiksi.
2. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja suikaloi porkkanat ja perunat.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista käristysliha siinä. Lisää sipulisilppu ja porkkanasuikaleet. Kääntele niitä hetki lihan joukossa.
4. Lisää perunasuikaleet ja lihaliemi (tai kuutio ja vesi) sekä pippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
5. Hauduta kannen alla noin 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja liha tuntuu kypsältä.
6. Nostele juusto nokareina joukkoon ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Ripottele pinnalle persiljasilppu.
7. Nosta jokaiselle lautaselle leipäjuustokuutioita ja kuumaa keittoa päälle. Tarjoa ruisleipää lisäksi.

Rullapannari


5 dl maitoa
3 kanamunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Väliin:


2 dl hilloa
3-4 dl pakastemarjoja
(sokeria)

1. Vatkaa maito, munat, sokeri ja suola kulhossa sekaisin. Lisää jauhot vähitellen vatkaten.
2. Anna taikina turvota noin 15 min.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
4. Paista 225 asteessa noin 20-30 min. Jäähdytä hetki.
5. Sekoita kohmeiset marjat (paloittele suurimmat) ja hillo sekaisin. Lisää tarvittaessa sokeria.
6. Levitä seos pannukakulle ja kääri pannukakku rullalle kääretortun tavoin saumapuoli alaspäin.
7. Anna rullan levähtää hetki. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa.

Lue myös:

    Uusimmat