Mainos

Karille ajanut kauppalaiva saatiin irti

Karille ajanut suuri konttilaiva on lopulta päässyt omilla koneillaan satamaan. Laivasta ei vuotanut öljyä mereen.

Yli satametrinen kauppa-alus ajoi karille Helsingin edustalla Harmajan majakan lähellä keskiviikkona iltapäivällä. Sukeltajat eivät löytäneet aluksesta suuria vaurioita, ja Suomen ympäristökeskus antoi luvan laivan irrottamiseen seitsemän aikaan illalla.

Pelastustöihin ryhtyi turkulainen hinaajavarustamo Alfons Håkans, jonka hinaajat saattoivat laivan Helsingin Länsisatamaan paria tuntia myöhemmin. Laiva oli karilla kevyesti ja se lähti varsin helposti irti, yhtiöstä kerrottiin. Satamassa aluksen vauriot arvioidaan vielä uudestaan.

Luxemburgin lipun alla purjehtiva OOCL Nevskiy oli matkalla Helsingistä Kotkaan, kun se ajoi karille kello 13.20. Paikalle kutsuttiin Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Merikarhu ja Suomenlinnan partiovene. Varmuuden vuoksi ympäristökeskus lähetti onnettomuuspaikalle myös öljyntorjunta-alus Hylkeen.

Aluksessa oli kaikkiaan 66,5 kuutiota diesel-öljyä ja 550 kuutiota raskasta polttoöljyä. Laivan vauriokohtaa lähimpänä olevassa säiliössä oli 30 kuutiota raskasta polttoöljyä. Lähellä pohjaa olevasta säiliöstä siirrettiin öljyä muihin säiliöihin varmuuden vuoksi.

Laivan 12-henkinen miehistö ei joutunut vaaraan onnettomuudessa. Laivassa oli lastina 349 konttia, joiden sisällöstä ei ollut tarkkaa tietoa.

Karille ajon syy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Luotsi oli poistunut laivalta

Laiva ajoi karille Uusimatalassa, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Harmajan majakasta etelään. Alus oli keskilaivan vasemmalta puolelta kiinni matalikossa, jossa ainakin osittain on sileätä kalliota.

- Laiva oli päätynyt lounaistuulessa väylän itäpuolelle, kertoo Merenkulkulaitoksen liikenteenohjauksesta vastaava johtaja Matti Aaltonen.

Aaltosen mukaan luotsi lähti laivasta Uusimatalan länsipuolella muutama minuutti ennen karilleajoa. Luotsit lähtevät laivoista hänen mukaansa merenkäynnistä riippuen usein tällä paikalla.

- Luotsikutterille tuulensuojaa tehnyt konttilaiva ajoi hiljaisella nopeudella. Kohta tämän jälkeen se osui Uusimatalaan, hän kuvaili.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.