Mainos

Kari Uotille maksuton oikeudenkäynti

Helsingin käräjäoikeus myönsi tänään liikemies Kari Uotille maksuttoman oikeudenkäynnin laajassa rikosjutussa, jossa muun muassa Uotia syytetään kymmenien miljoonien markkojen siirtämisestä ulkomaisiin veroparatiiseihin bulvaanien kautta. Myös syytettynä oleva liikemiesveli Jussi Uoti ei ilmaantunut oikeuteen. Hän ilmeisesti pakoilee oikeudenkäyntiä, jonka aikana on tarkoitus selvittää, miten Uotien Interbankia omistaneesta yritysryppäästä varat hävisivät velkojien ulottumattomiin ja kenen toimesta.

Liki 500 miljoonan markan veloissa ja vain 32 miljoonan markan varoissa oleva Kari Uoti on asetettu tänä syksynä konkurssiin ja hänen pitäisi vannoa pesäluettelo todeksi joulukuussa vangitsemisen uhalla. Ulosotossa Kari Uotilla on parikymmentä miljoonaa.

Auttamattomasti myöhässä

Oikeus päättänee ensi viikolla, ovatko muutama konkurssipesä ja verottaja asianomistajina rikosjutussa vai onko heidän syyteoikeutensa vanhentunut. Kari Uoti on liikekumppaneineen sitä mieltä, että muun muassa verottaja on auttamattomasti myöhässä. Sillä olisi ollut mahdollisuus jo vuonna 1994 ryhtyä toimiin Uotien yrityksiä vastaan, kun nämä ilmoittivat menettäneensä arvopaperikaupoissa varansa. Verottaja oli tuolloin jo tietoinen joittenkin varojen siirtämisestä ulkomaille, joten nyt he eivät enää voisi syyttää tai vaatia korvauksia.

Verottajan näkemys on puolestaan se, ettei rikosilmoitusta voitu tehdä, ennen kuin monimutkaiset varainsiirrot yhtiöistä toiseen ja ulkomaille olivat kokonaan hahmottuneet. Sinänsä varojen siirto ulkomaille ei ole rikos.

Jussi Uotia ei ole saatu kiinni

Helsingin käräjäoikeus teki tänään uudelleen päätöksen liikemies Jussi Uotin vangitsemisesta poissaolevana. Uoti on etsintäkuulutettu Interpolin kautta. Ongelmana on vain, ettei hänen olinmaastaan ole tarkkaa tietoa.

Jussi Uoti on asunut viime vuodet Sveitsissä. Hän kuitenkin ilmoitti Helsinkiin sairastuneensa korvatulehdukseen Yhdysvalloissa ja olevansa sen vuoksi estynyt matkustamaan Suomeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.