Mainos

Kari Uoti vannoi pesäluettelon oikeaksi

Konkurssiin haettu liikemies Kari Uoti vannoi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa oikeaksi pesäluettelon, jossa hänen varoikseen oli saatu liki 33 miljoonaa markkaa ja veloiksi noin 462 miljoonaa markkaa.

Velkojista suurin on omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal 196 miljoonalla markalla. Sen perässä seuraa kymmenkunta konkurssipesää. Nämä ovat yhtiöitä, jotka ovat olleet Uotin omistamia tai vaikutuspiirissä. Lisäksi tulevat yksityiset velkojat, joita niitäkin on lukuisia.

Uoti yritti siirtää pesäluettelon vannomista, koska hänellä on kesken purkuhakemus yhtä velkojaansa vastaan korkeimmassa oikeudessa. Sen lisäksi Uoti on valittanut käräjäoikeuden päätöksestä asettaa hänet konkurssiin. Helsingin hovioikeus ei muuttanut alioikeuden tuomiosta. Se ei katsonut myöskään, että päätöksen tehnyt tuomari Heikki Nousiainen olisi ollut asenteellinen ja sen vuoksi esteellinen päättämään asiasta. Uoti aikoo hakea valituslupaa tästäkin korkeimmalta oikeudelta.

Koska pesäluettelo oli kuitenkin valmis parilla varaumalla, Uoti vannoi valan mieluummin kuin lähti vankilaan. Vannomatta jättäminen olisi nimittäin merkinnyt vankilareissua.

Kari Uotin velat ovat konkurssin ohella riitelyn kohteena vahingonkorvausoikeudenkäynneissä, joita käydään Helsingin käräjäoikeudessa. Sen lisäksi Kari Uoti on syytteessä talousrikoksista Helsingissä ja Salossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.