Mainos

Kari Uoti hiostaa Arsenalia ja Mandatum Pankkia

Salon käräjäoikeus on tänään hyväksynyt osan liikemies Kari Uotin Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-SSP:lle ja toisaalta Interbankille (nykyisin Mandatum Pankki) esittämistä konfiskaatio- ja editiovaatimuksista. Mandatum Pankkia kuultaneenkin käräjäoikeudessa marraskuussa.

Kari ja Jussi Uoti ovat Salon käräjäoikeudessa syytteessä kuuden muun liikemiehen kanssa vuonna 1991 Lounais-Suomen Säästöpankissa (LSP) tapahtuneista luottojärjestelyistä, joissa pankille koitui yhteensä noin 100 miljoonan markan menetykset. Kari ja Jussi Uotia syytetään törkeästä petoksesta.

Kari Uotin väitteiden mukaan rikoksesta tulleen hyödyn on kuitenkin korjannut Interbank Osakepankki. Hän väittää, että se on saanut rahoista kaikkiaan 71 miljoonaa markkaa. Syyttäjänkin laskelmien mukaan Interbank on hyötynyt LSP:n luotoista 41 miljoonalla markalla. Niinpä Kari Uoti vaati, että rikoksen taloudellinen hyöty on konfiskoitava eli tuomittava menetetyksi valtiolle. Lisäksi hän esitti Arsenalille editiovaatimuksen, joka velvoittaisi SSP:n tuomaan oikeuteen mahdollisesti Uotin syyttömyyttä puoltavia asiakirjoja.

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin ja Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal SSP:n asiamies Jukka Peltonen kummasteli Kari Uotin halua saada Interbank jutussa vastaajaksi.
-Ihmetystä herättää, miksi Kari Uoti nostaa konfiskaatioasian esille ja ajaa sitä voimakkaasti, kun se ei omaa oikeudellista merkitystä häneen kohdistetun rangaistusvaatimuksen eikä korvausvaatimuksen kannalta.
Peltonen kiisti myös Kari Uotin vaatimuksen nimettyjen Arsenalin asiakirjojen esittämisestä oikeudessa.

Antamassaan päätöksessä käräjäoikeus kuitenkin määräsi Arsenal-SSP:n toimittamaan oikeudelle 30 000 markan sakon uhalla eräitä vaadittuja asiapapereita. Lisäksi oikeus antoi Mandatumille ja useille muillekin yrityksille tilaisuuden tulla kuulluksi oikeudessa ensi marraskuussa. Jutun käsittely jatkuu kuitenkin muilta osin jo ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.