Kari Tapion leski Pia MTV.fille 2011: Suru ei katoa mihinkään

Kari Tapion leski Pia Viheriävaara on kuollut. Miehensä vuonna 2010 menettänyt Pia puhui koskettavasti surustaan viimeisinä vuosinaan.

Laulaja Kari Tapio kuoli yllättäen 7. Joulukuuta 2010 sydänkohtaukseen. Rakastetun iskelmätähden kuolema oli suuri sokki hänen faneilleen, mutta ennen kaikkea läheisilleen. Varsinkin Karin kanssa 17-vuotiaasta asti yhtä pitänyt Pia Viheriävaara otti kuoleman raskaasti. Hän sai surussa tukea niin parin kolmelta pojaltaan kuin läheisiltä ja ystäviltään.

Myöhään tiistai-iltana Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran pojat Joona ja Jani Jalkanen tiedottivat Pian menehtyneen. Suru-uutinen kerrottiin J.Jalkanen Oy:n nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Joona Jalkanen vahvisti äidin poismenon MTV.fille myöhään tiistai-iltana.

– Äiti lähti isän luokse. Molemmilla oli kaipaus niin kova. Isä tuli äitiä vastaan, isä tuli hakemaan hänet luokseen.

2010: Pojat äidin tukena suuressa surussa: Äiti on tärkein asia elämässä

Kari Tapio kuoli 7. joulukuuta 2010. Joulukuussa 2010 poika Joona Jalkanen kertoi MTV.fille, että hän tekee kaikkensa äitinsä Pia Viheriävaaran jaksamisen eteen.

– Oma jaksaminen menee äidin piikkiin. Kyllä me miehet pärjätään, mutta äiti on mulle tärkein asia elämässä, eikä häntä jätetä yksin. Täytyy katsoa, että hän nukkuu, muistaa syödä ja juoda välillä vettä, Joona kuvaili tuolloin.

Pia piti yhtä Kari Tapion kanssa 17-vuotiaasta saakka. Joona-poika kuvailikin paljon nähneen ja äitinsä olevan kaikesta surusta huolimatta vahva nainen.

– Mutsi on sellainen luupää, että kyllä hän pärjää. Voi sanoa, että äiti on kova jätkä. Hän on kovan koulun käynyt faijan kanssa.

2011: MTV.fi tapasi surua vastaan taistelevan Pian

MTV.fi tapasi Pia Viheriävaaran lokakuussa 2011 Kari Tapion Valaise yö kokoelma-albumin sekä Sinivalkoinen ääni - kirjan julkistamistilaisuudessa Helsingissä. Tuolloin Pia kuvaili koskettavasti jaksamistaan ja surun muuttumista.

– Sanotaanko näin, että sitä yrittää pitää surua enemmän ja enemmän taka-alalla ja yrittää keksiä sellaista tekemistä, että päivät menisivät. Jos surulle antaa liikaa valtaa, niin siitä ei tule mitään. Ei suru mihinkään häivy, mutta yritän työntää sitä vähän syrjään, että pääsisin eteenpäin, Pia kuvailee.

– Pakko on ajatella niinkin, että tunnelin päässä on valoa. Kai sitä joskus selviää, mutta eihän siihen ole mitään selvää reseptiä, että tiettynä päivämääränä ei enää surisi, ei se mihinkään häivy, Pia toteaa

Tammikuussa 2012 Pia edusti vielä poikiensa Joonan ja Janin kanssa Vares - Kaidan tien kulkijat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Kari Tapio nähdään elokuvassa cameo-roolissa eli esittämässä omaa itseään ja laulamassa kappaleen Valoon päin.

– Uskon, että itku tulee. Nenäliinat ovat mukana, Pia Viheriävaara totesi tunteikkaanan ennen elokuvaa.

Myös Jani ja Joona uskoivat tunteiden olevan pinnassa.

– Faija oli todella mielissään tästä roolista, Joona muisteli tuolloin.

2013: Pia Iltalehdelle: Kari tulee usein uniini

Vuonna 2013 Pia kuvaili Iltalehden haastattelussa aamujen olevan edelleen hänelle vaikeimpia. Vaikka suru oli edelleen läsnä, oli se muuttanut jo muotoaan.

– Ikävä ei hellitä koskaan, mutta sen kanssa on pakko pystyä elämään. Kari tulee usein uniini. Hän on niissä niin vahvasti läsnä, että voisin kuvitella hänen kävelevän aamulla keittiössä minua vastaan. Se on oikeastaan aika ihanaa. Kohdata toinen unessa.

19. huhtikuuta olisi ollut Kari Tapion ja Pian 46-vuotishääpäivä. Joona Jalkanen kuvaili MTV.fin haastattelussa tiistai-iltana, että Pia-äiti oli ollut viimeisinä päivinään vielä iloisella mielellä.

Lue myös:

    Uusimmat