Kari Nenosesta Vantaan kaupunginjohtaja

Vantaan kaupunginvaltuusto on äänestyksellä valinnut filosofian maisteri Kari Nenosen Vantaan kaupunginjohtajaksi.

Kaupunginhallituksen 14.11.2011 tekemän esityksen perusteella kaupunginvaltuusto toimitti kaupunginjohtajan vaalin, jossa valituksi tuli Nenonen.

Nenonen sai 54 ääntä, yksi ääni hylättiin ja lisäksi annettiin 12 tyhjää ääntä. Valtuusto vahvisti viran rahapalkaksi 14 200 euroa, jonka lisäksi Nenonen saa autoedun ja asuntoedun.

Tuore kaupunginjohtaja määrittelee ykköshaasteekseen Vantaan taloustilanteen kohentamisen.

– Vantaa on aika pitkän aikaa velkaantunut. Täällä on ollut isoja investointeja, muun muassa liikennehankkeita. Taloustilanne tuleekin olemaan ensimmäinen haaste, jonka tulen kohtaamaan ja johon tulen tarttumaan.

Sosiaalidemokraattitaustainen Nenonen on aiemmin kerännyt johtajakokemusta mm. Oulun kaupungin johdosta, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:in johdosta ja viimeksi Kuntaliitosta. Nenosen kautta HUS:in toimitusjohtajana vuosina 2007-2009 leimasivat riidat sairaalahenkilökunnan ja johdon välillä.

– Opin HUS:in pestin aikana nöyryyttä ja sen, että koko henkilökunta pitää saada kerralla mukaan muutokseen.

Nenonen ei halua vielä antaa arviotaan pääkaupunkiseudun mahdollisista kuntaliitoksista, jotka nousevat keskusteluun aika ajoin. Ainakin toistaiseksi Nenonen haluaa Vantaan olevan nykyisenlainen, itsenäinen kaupunki.

– Minut on valittu itsenäisen Vantaan johtajaksi ja teen kaikkeni, jotta Vantaa myös pysyy itsenäisenä.

Nenosen mukaan hän on kuitenkin avoin keskustelulle sekä myös valmis punnitsemaan eri vaihtoehtoja.

(MTV3)

Katso tästä Nenosen koko haastattelu:

Lue myös:

    Uusimmat