Kari Levolalle Finlandia Junior -palkinto

Finlandia Junior -palkinnon on saanut kirjailija Kari Levola nuortenromaanillaan Tahdon. Se on rakkauskertomus, jota valitsijat luonnehtivat elämänmyönteiseksi perustarinaksi, joka kestää seuraavallekin vuosituhannelle. Lasten- tai nuortenkirjalle annettava palkinto on 150 000 markkaa.

Romaani kertoo peruskoulun yläasteen yhdeksättä luokkaa käyvän Jusan ja lukion toisluokkalaisen Marin hehkuvasta rakkaudesta; ihastumisesta, eroamisesta ja uudelleen kohtaamisesta. Nuoret ovat erilaisia. Jusa on kaveripiirissä hiljainen, mutta muuten nokkela ja Mari taas on seurassa suosittu villi tyttö ja itseään etsivä harhailija.

Tarinan uskottavuuden perustana on Levolan rehellinen ja runollinen kertojanääni, raati ihailee. Erityisesti se kehuu romaanin alkua, jossa kirjailija tuo Jusan persoonallisuuden elävästi esiin. Ajankohtaiset ainekset palvelevat nuorten tarinaa, eivätkä tunnu päälleliimatuilta.

Tahdon

Finlandia junior myönnettiin nyt kolmannen kerran. Voittaja valittiin kuuden ehdokkaan joukosta. Raatiin kuuluivat tänä vuonna kuvaamataidonopettaja Elisse Heinimaa puheenjohtajana ja tutkija Sirke Happonen ja toimittaja Karo Hämäläinen jäseninä.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja