Kari Ketonen uudisti ruokavalionsa: Rasva paloi ja uneliaisuus lähti

Putouksen Kari Ketonen huomasi jaksavansa paremmin kiinnittämällä ruokavalioonsa huomiota.

Putous vaatii tähdiltä syksyn aikana paljon, sillä kahdeksaa puolentoista tunnin suoraa lähetystä valmistellaan ja suunnitellaan viikoittain ahkerasti. Aina työt eivät jää studiolle, vaan tulevaa lauantaita tulee suunniteltua myös kotona iltaisin.

Putous-tähti Kari Ketonen kertoo voimien riittäneen ainakin toistaiseksi hyvin, vaikka Putous pyöriikin mielessä jatkuvasti.

– Vielä tuntuu siltä että jaksan ihan hyvin, vaikka onkin tullut vietettyä aika lyhyitä öitä. Sen verran kierroksilla käyn koko ajan, Ketonen kertoo. 

Syksyn toista lähetystä näyttelijä odottaa hyvissä tunnelmissa, sillä ensimmäisen koitoksen tuoma paine on poissa.

– Eka on aina eka, ja loput ovat sitten jotain muuta. Ensimmäisessä lähetyksessä kaikki oli täysin uutta ja ihmeellistä.

Pitkistä harjoitus- ja kuvauspäivistä mies selviytyy muun muassa katsomalla syömisiensä perään. Ketonen kertoo noudattaneensa jo vajaan vuoden verran paleoruokavaliota – enemmän ja vähemmän orjallisesti. 

– Olen osa-aikainen paleoliitti: välillä retkahtelen siitä pois, mutta enimmäkseen yritän suuntautua sinne. Olen huomannut, että jaksan pitkät päivät paljon paremmin, kun vältän nopeita hiilihydraatteja.

Paleoruokavalio eli "kivikautinen" ruokavalio suosii sesonkivihanneksia ja puhtaita raaka-aineita. Dieettiä noudattavat pyrkivät välttämään pitkälle jalostettuja ja prosessoituja ruokia.

– Tästä on puhuttu paljon ja kokeilen mielelläni uusia asioita. Huomasin heti, että uneliaisuus lähti ja pysyn tasaisemmin terävänä pitkin päivää. Rasvaakin on palanut, Ketonen kertoo dieetin tuomista vaikutuksista.

Kiireisten Putous-lauantaiden tiimellyksessä näyttelijän mielessä pyörivät kuitenkin suupalojen sijaan aivan muut asiat.

– Tänne tuodaan jotain ruokaa, jota sitten lapioidaan menemään. Lauantai on niin tiukka päivä, että samalla kun toisessa poskessa on ruokaa, toisella poskella käydään samalla läpi illan lähetystä, Ketonen naurahtaa.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.30

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja