Kari Ketonen: Putous-lähetyksen kommellukset peitetään taitavasti

Putouksen Kari Ketonen kertoo, että suorissa lähetyksissä sattuvat yllättävät kommellukset naaimoidaan taidokkaasti piiloon.

Putous lähestyy puoliväliään. Näyttelijöillä on takanaan jo kolme suoraa lähetystä, joten rutiinit ja askelmerkit ovat alkaneet löytyä niin lähetyksissä kuin harjoituksissakin.

– Rutiininomaisessa paniikissa täällä ollaan koko ajan, Putous-studiolta harjoituksista tavoitettu Kari Ketonen heittää.

Vaikka suoria lähetyksiä valmistellaan huolella, kaikkeen ei aina voi varautua ennalta. Joskus tilanne tuo tapahtumiin omat kommervenkkinsä, vaikka katsojan silmin odottamattomia virheitä voikin olla vaikea huomata.

– Kommelluksia sattuu jokaisessa lähetyksessä 1–2 kappaletta, mutta ne on onnistuttu paikkaamaan niin taitavasti, että katsojan silmin näyttää siltä, että juuri noin sen pitikin mennä. Mokia tulee, mutta itse en kyllä rupea niitä ilmiantamaan, Ketonen naurahtaa.

Vaikka katsojilla hymy on herkässä suuren osan puolitoistatuntisesta lähetyksestä, näyttelijöillä ilmeiden pitää olla hallinnassa hauskojenkin kohtausten aikana. 

– Pokka on kyllä pitänyt – niin rento olo lavalla ei ole vielä kertaakaan ollut, että sen menettäisin. Välillä on harjoituksissa joistain kohtauksista tullut sellainen olo, että tästä ei tulla selviämään ikinä, mutta viimeistään kenraaliharjoitusten yleisö jäädyttää kyllä sen verran, että pokka pitää aina, Ketonen sanoo.

Ketonen on mielissään siitä, että myös kenraaliharjoituksissa, eli näyttelijöiden viimeisessä koitoksessa ennen suoraa lähetystä, tapahtumia seuraa paikan päällä liveyleisö.

– Se on se viimeinen hetki tehdä hienosäätöä, ja usein siinä vaiheessa oivaltaa itsekin vielä uusia juttuja ja osaa nähdä asioita vielä vahvemmin katsojien silmin.

Lauantain Putous-lähetyksestä kotiin lähetetään jo toinen sketsihahmo. Viime viikolla kisan jätti taakseen Ari Stevari.

– Yksi lähtee, se on luonnon laki. Mutta itketään sitä vasta sitten kun sen aika on, Ketonen kuittaa.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.30

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja