Mainos

Karhut nousseet talvipesistään

Suomen todennäköinen karhukanta on tällä hetkellä tuhat karhua.

Karhut ovat hereillä jo eteläistä Lappia myöten. Talvipesistään nousseet uroskarhut ovat jo liikkeellä, mutta emokarhut poikasineen pysyttelevät vielä talvipesän tuntumassa.

Tutkimusmestari Seppo Ronkainen Taivalkosken riistantutkimusasemalta arvioi, että karhut ovat nyt liikkeellä kautta Suomen Kuusamosta etelään. Myös Posion tasalla ne ovat nousseet pesistään.

Petotutkimuksen mukaan Suomen todennäköinen karhukanta on tällä hetkellä tuhat karhua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.