Mainos

Karhunpentu kyläili pihassa Haapajärvellä

Talon pihassa roskia levitellyt karhu on todennäköisesti emostaan eroon joutunut pentu.

Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla liikkunut nuori karhu antoi omakotitalon asukkaille melkoisen luonnonnäytelmän eilisiltana.

Pihamaalle eksynyt karhu kaatoi talon roskasäiliön. Tämän jälkeen karhu vielä siirsi roskasäiliötä ja alkoi tonkia roskapussien sisältöä.

Talossa ollut pariskunta seurasi tapahtumaa ikkunasta. Siinä vaiheessa, kun karhun aikeissa oli vierailu talon autotallissa, isäntä kopisteli ikkunaan ja sai karhun häädettyä pihamaalta.

Paikalle hälytetty poliisipartio tapasi samaisen karhun istuskelemassa talolle johtavan tien varressa. Poliisi kertoo, että karhu oli heilutellut jalkojen välissä pajua kuin tervehtiäkseen virkavaltaa: "täällä minä olen".

Karhu peuhasi tien reunassa olleessa sahanpurukasassa vielä hetken ja sen jälkeen katosi takaisin metsään.

Poliisi arvelee, että kyseessä on vajaan kahden vuoden ikäinen karhu, joka on jostakin syystä joutunut erilleen emostaan, eikä se vielä ole ymmärtänyt paikkaansa luonnossa.

Samainen karhu aiheutti hämminkiä viime viikonloppuna Nivalassa, jossa se teki tuttavuutta laitumilla olevien lehmien ja hevosten kanssa.

Vaikka karhu ei ole käyttäytynyt uhkaavasti ihmisiä ja eläimiä kohtaan, Haapajärven poliisi kehottaa kuitenkin varomaan sitä.

- Vaikka reilun 70 kilon painoinen nallekarhu näyttää hyväntahtoiselta, sen uteliaisuutta ihmisiin ei kannata ruokkia lisää, poliisi muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.