Mainos

Karhulan lasitehtaalla ulosmarssi

Karhulan lasitehtaan työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan kello yhdeksältä tänä aamuna. Työntekijät pysäyttivät tuotannon tehtaalla kello seitsemän.

Ulosmarssi liittyy lasipullotehtaan lakkauttamiseen.

Suomen ainoassa lasipullotehtaassa alkaa ensi viikolla tuotannon lopettamiseen tähtäävät yt-neuvottelut. Tehtaalla on töissä 106 ihmistä. Eilen tehtaan työntekijät tekivät työnantajalle ehdotuksen tuotannon supistamisesta vain yhdelle linjalle, mutta työnantaja hylkäsi ehdotuksen.

- Aika tiukka oli vastaus. Tuntuu siltä että kaikki päätökset on jo tehty. Eipä kai tässä mutta kuin käydään läpi lakisääteiset kuuden viikon yt-neuvottelut ja laitetaan pillit pussiin, mietiskeli tehtaan pääluottamusmies Joni Vanhala.

Vanhala ei tiennyt vielä, miten mielenilmausta jatketaan. Osa työntekijöistä pyritään työllistämään konsernin muihin yrityksiin, mutta henkilömääristä ei ole vielä tietoa.

- Vähän vaikuttaa siltä, että alkuvuodesta on porattu laivaan reikiä ja nyt sitten upotetaan kokonaan, pääluottamusmies Vanhala toteaa.

Karhulan Lasin omistajaksi tuli muutama vuosi sitten yhdysvaltalainen Owen-Illinois-konserni, jolloin tehtaan nimi muuttui O-I Manufacturing Finlandiksi. Yhtiön johto perustelee lopettamista omistajakonsernin lasipullotuotannon ylikapasiteetilla ja huonoilla markkinanäkymillä.

Kotkan Karhulassa sijaitsevan tehtaan tunnetuin tuote on Finlandia-vodkapullo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.