Mainos

Karhuja kaatoon viime vuotta vähemmän

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt alentaa karhun pyyntimäärää seuraavalla metsästyskaudella. Kannan kasvun takia harmaahylkeen pyyntimäärää taas nostetaan.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos arvioi karhukannan määräksi noin 1050 yksilöä. Elokuun alusta alkavan metsästyskauden kestäväksi metsästysmääräksi arvioidaan 105 yksilöä, kun nykyisellä metsästyskaudella pyyntimäärä on 125 yksilöä.

Metsästys painottuu tulevallakin kaudella edelleen itäiseen Suomeen. Ministeriön päätöksellä Pohjois-Karjalan riistanhoitopiirin alueella pyyntikarhujen enimmäismäärä on 36 ja Kymen riistanhoitopiirin alueella 13. Itäisellä poronhoitoalueella karhuja saa metsästää enintään 25 yksilöä. Läntisellä poronhoitoalueella enimmäismäärä on viisi.

Hallin pyyntimäärää nousee

Harmaahylkeen eli hallin pyyntimäärän ministeriö nostaa ensi kaudella 230 yksilöön nykyisestä 180:stä. Harmaahylkeen pyynti sallitaan elokuusta ensi vuoden heinäkuun loppuun asti kaikilla rannikkoon rajoittuvilla riistanhoitopiireillä.

Pyyntimäärän nostoa perustellaan hallikannan kasvulla. Vuotuinen kasvunopeus on kymmenen prosentin luokkaa, ja viime vuonna hallikannan kooksi arvioitiin 10 300. Reilu kolmannes hallikannasta on Suomen merialueella.

Kasvaneen hallikannan takia esimerkiksi Ruotsikin sallii loppuvuoden aikana 150 hallin pyytämisen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.