Mainos

Karhu tallusti yöllä Tampereella

Tampereella ja Ylöjärvellä liikuskeli viime yönä karhu. Eläintä ei lähdetty jahtaamaan, sillä se ehti ilmeisesti poistua ihmisasutusten liepeiltä jo aamun tunteina.

Ainakaan poliisin tietoon ei enää aamuseitsemän jälkeen tullut havaintoja karhusta. Tampereen poliisin hälytyskeskukseen kerrottiin kolme karhuhavaintoa, joissa ilmeisesti on ollut kyse samasta eläimestä. Kyseessä on todennäköisesti ollut täysikasvuinen uroskarhu.

Ensimmäisen kerran kontio nähtiin eilisiltana noin kello 23 Tesoman lähiössä, missä se löntysti katuja pitkin metsää kohti. Seuraavan kerran karhu havaittiin puolenyön paikkeilla Ylöjärven ja Tampereen rajan tuntumassa, missä se ylitti Vaasaan päin vievän valtatie 3:n kahteenkin otteeseen ja suunnisti metsää kohti Teivon raviradan suuntaan.

Tiettävästi viimeinen havainto karhusta tehtiin poliisin mukaan aamuseitsemältä, jolloin kaksi yhdessä liikkunutta ihmistä näki sen Ylöjärven Antaverkassa. Tampereen poliisin hälytyskeskuksessa arvellaan, että karhu on suunnannut Ylöjärveltä pohjoiseen päin kohti Kurun metsiä.

Aluejohtaja Jorma Koivurinne Metsähallituksesta ei pidä karhuhavaintoa kovin yllättävänä. Karhuja tiedetään liikkuvan pohjoisen Pirkanmaan metsissä, ja Koivurinteen mukaan jokin niistä saattaa silloin tällöin eksyä kaupunkiin. Ainakin Virroilla tiedetään muutamia tapauksia, joissa karhut ovat käyneet syömässä hunajaa paikallisilla mehiläistarhoilla. Tuhon jäljet ovat viitanneet karhuihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.