Karhu ammuttiin Hankoniemen kärkeen

Poliisi harkitsi ensin karhun tainnuttamista. Suurpetotutkijoiden mukaan se oli kuitenkin mahdotonta tehdä vedessä eläimen hukkumisvaaran vuoksi. Karhu ammuttiin heti sen noustua maihin.

Hankoniemen kärkeen uinut ja siellä maihin noussut karhu on ammuttu. Raaseporin poliisi oli sitä ennen yrittänyt Suomenlahden merivartioston tuella saada karhua uimaan turvallisen taipaleen päähän asutuskeskuksesta. Karhun ampui paikalle pyydetty metsästäjä, kerrottiin merivartiostosta.

Lintubongari ilmoitti aamukuuden aikaan havainneensa karhun uivan Granskärin saareen Hangon edustalla. Raaseporin poliisiin väkeä lähti paikalle Suomenlahden merivartioston helikopterin ja veneiden avustamana.

- Helikopterin paikantama karhu lähti aluksi uimaan kohti mannerta Hankoniemen kärkeen. Eläimen reitti sulutettiin kahdella merivartioston veneellä niin, ettei se päässyt mantereelle asutuskeskuksen suuntaan, kertoi ylikonstaapeli Veijo Kaunisto.

Helikopteri lähti pian pois, jotta tilanne rauhoittuisi. Karhulle pyrittiin antamaan mahdollisuus itse valita suuntansa luodolta luodolle uimalla niin, että se tulisi mantereelle asutusta välttäen.

Poliisi harkitsi ensin noin 2-3 vuotiaan uroskarhun tainnuttamista. Suurpetotutkijoiden mukaan se oli kuitenkin mahdotonta tehdä vedessä eläimen hukkumisvaaran vuoksi, Kaunisto lisäsi.

- Jos karhu olisi päästetty etenemään nousukohdastaan mantereella, olisi se Hankoniemen kapeuden vuoksi väkisinkin joutunut kulkemaan asutuksen läpi päästäkseen takaisin metsään. Koska oli ilmeistä, että karhu olisi kaupunkialueella liikkuessaan aiheuttanut vaaraa ihmisten terveydelle ja hengelle, oli se pakko lopettaa poliisin päätöksellä, perustelee ylikomisario Esko Kari Raaseporin poliisista.

Karin mukaan karhun aiheuttamaa vaaraa ei olisi saatu muulla keinoin torjuttua. Asiasta neuvoteltiin ennen päätöstä karhuasiantuntijoiden kanssa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat