Mainos

Karhinen toivoo EKP:ltä shokkipäätöstä

OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen toivoo Euroopan Keskuspankilta rohkeita päätöksiä laskea ohjauskorkoa 0,5 prosenttiyksiköllä.

- En usko, että EKP laskee tänään korkoa, mutta toivon keskuspankin palaavan asiaan jo lähiviikkoina. Talous tarvitsee nyt piristystä ja tälläinen shokkipäätös toisi positiivista virettä, Karhinen sanoi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Torstaikabinetissa vieraillut Karhinen puolustaa EKP:tä, joka on saanut paljon arvostelua kriisivaltioiden velkapapereiden ostamisesta.

- EKP on toiminut mielestäni hyvin. Se on täyttänyt sitä päätöksentekovajetta, joka poliittisella puolella on ollut.

Karhisen mielestä eurobondeja ei pidä sulkea pois, kun velkakriisiin haetaan kestävää ratkaisua.

- Jos ne olisivat käytössä, vaurailla mailla olisi taloudellinen intressi valvoa paremmin velkaisia maita. Valvontahan tässä on pettänyt.

Euroopan päättäjät valmistautuvat pankkien pääomittamiseen. Myös Suomessa käydään jo alustavia keskusteluja, pitääkö täälläkin varautua pankkien tukemiseen. Kriisin alkaessa kolme vuotta sitten Suomessakin rakennettiin tähän valmius, mutta pankit eivät tarvinneet valtion tukitoimia.

Karhisen mukaan tarvetta ei ole nytkään.

- Tämä keskustelu ei ole ajankohtainen ja sitä ei pitäisi käydä. Suomalaiset pankit selvisivät vuoden 2008 vakavasta kriisistä ja nyt ne ovat vielä vahvempia kuin silloin, Karhinen linjaa.

Katso OP-Pohjolan pääjohtajan Reijo Karhisen haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 6.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.