Mainos

Karanteenihotellin vieraat alkavat hermostua

Jotkut Hongkongin karanteenihotellissa olevat ihmiset alkavat olla kestokykynsä äärirajoilla.

Irlantilainen hotellivieras kertoo puhelimitse uutistoimisto AFP:lle, että eräs korealainen kiljuu täyttä kurkkua ja englantilainen pariskunta on erittäin järkyttynyt.

Irlantilainen jatkaa, että jatkuva riisiin pohjautuva ruokavalio sekä televisiokanavien vähyys alkavat pian kyllästyttää. AFP:n silminnäkijän mukaan eilen eräs nainen romahti täysin ja joutui terveydenhuollon ammattilaisten hoiviin.

Ranskalainen bisnesnainen kertoo, että karanteenihotellin pesula- ja ruokapalvelut ovat huonoja. Hän kertoo puhelimessa kuitenkin myös valoisista hetkistä.

- Olemme onnistuneen salakuljettamaan australialaista viiniä ja makeisia hotelliin, nainen kertoo ranskalaisessa päivälehdessä.

Vieraat olleet ymmärtäväisiä

Jotkut ovat olleet suorastaan raivoissaan seitsenpäiväisestä eristämisestä.

Poliisilähteen mukaan eräs venäläinen vieras laati perjantaina vaatimuslistan viranomaisille ennen kuin suostui menemään hotelliin. Hän vaati matkansa maksua ja korvauksia karanteeniajasta.

Gabrien Leung, Hongkongin johtava terveysviranomainen, pahoittelee karanteenin aiheuttamaa häiriötä.

- Kiitämme hotellivieraita sekä henkilökuntaa. He kaikki ovat osoittaneet suurta ymmärrystä ja rohkeutta. Tämä ei ole helppo tilanne kenellekään, mutta kaikki ovat olleet todella auttavaisia ja ymmärtäväisiä.

"Karanteeni täysin järjetön"

Hongkongin viranomaisten karanteenimääräys on nostanut kuitenkin myös vastalauseiden myrskyn. Asiantuntijoiden mukaan hotellivierailla ei ole ollut todellista tartuntariskiä, sillä tarttuakseen influenssavirus tarvitsee läheistä kanssakäymistä sairastuneen kanssa.

Karanteenia pidetäänkin lähinnä poliittisena showna, jonka tarkoitus on osoittaa hallituksen olevan tilanteen tasalla.

Seitsenpäiväisen eristyksen pelätään säikäyttävän myös muita matkailijoita. Hongkongin viranomaisen jäljittävät yhä noin 50 hotellivierasta, jotka poistuivat rakennuksesta ennen perjantaina julistettua karanteenimääräystä.

Karanteenin on kerrottu olevan myös epämääräistä, sillä jotkut hotellille palanneet vieraat on päästetty lähtemään ilman seurauksia.

Jotkut asiantuntijat kuitenkin ymmärtävät karanteenin tarkoituksen. Se nähdään oikeutettuna, sillä influenssaoireet tulevat usein vasta monta päivää altistumisen jälkeen.

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 5.3.2009)

(MTV3-AFP)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.