Mainos

Karannutta Pönkää oltiin kyyditsemässä pääsykokeisiin

Poliisi otti juoksevan paloittelumurhaaja MarkusPasi Pöngän kiinni Helsingin Pikku-Huopalahdesta 40 minuutin pakomatkan jälkeen. Hän oli karannut vankikuljetuksesta Ruskeasuolla.

Poliisi etsi 27-vuotiasta Pönkää usean partion voimin

- Pönkä piilotteli aluksi k-marketin kiviaidan takana, josta hän lähti juosten karkuun portaikkoon. Moottoripyöräpoliisi otti hänet kiinni Tilkankadulla, kertoo rikoskomisario Arto Karalahti Helsingin poliisilaitokselta.

Pönkä ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa.

- Hän oli matkalla oikeustieteellisen pääsykokeisiin yliopistoon, kertoo rikoskomisario Karalahti.

Raa’asta paloittelusurmasta ja petoksista tuomitun Pöngän haaveet saavat odottaa, sillä hänet palautetaan huomenna kuulustelujen jälkeen takaisin Riihimäen vankilaan. Miestä epäillään vangin karkaamisesta.

Karkaamisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

”Karkaamisesta ei viitteitä”

Raa’asta paloittelusurmasta ja petoksista tuomittu Pönkä suorittaa tuomiotaan Riihimäen vankilassa. Vankilanjohtaja Pasi Oksa kertoo, että karkaamisesta ei ollut viitteitä.

Riihimäen vankila on Suomen suljetuimpia vankiloita, jonne Pönkä siirrettiin Vantaan vankilasta siellä tehdyn rikoksen takia. Vankeustuomiota on jäljellä muutama vuosi.

- Häneen on kiinnitetty huomiota, sillä häntä epäillään rikolliseen toiminnan jatkamisesta vankilassa, josta hän on saanut tuomioitakin, Oksa toteaa.

Pönkä on toistuvasti valittanut kohtelustaan vankilassa.

Pönkä istuu Suomessa Virossa saamaansa 12 vuoden vankeusrangaistusta, kun hän ampui ja paloitteli suomalaisen liikekumppaninsa vuonna 2005.

Lisäksi Helsingin hovioikeus on langettanut Pöngälle vuonna 2010 neljän vuoden vankeustuomion niin sanotussa valelaskutusjupakasta. Pönkä lähetti liikekumppaninsa kanssa tuhansille pienyrittäjille harhauttavia laskuja, joita moni yrittäjä erehtyi maksamaan. Tuomio tuli seitsemästä törkeästä petoksesta, kahdesta rekisterimerkintärikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.