Mainos

Karannut tiikeri tappoi vierailijan eläintarhassa USA:ssa

Häkistä karannut tiikeri surmasi eilen San Franciscossa 23-vuotiaan miehen. Kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti.

San Franciscon eläintarhassa tiikeri on tappanut yhden ja vahingoittanut kahta eläintarhan vierailijaa. Tapahtumat saivat alkunsa, kun Tatiana-niminen 9-vuotias siperiantiikeri vielä tuntemattomasta syystä pääsi pakenemaan häkistään. Aitauksessa oli yhteensä neljä tiikeriä, ja sitä ympäröi 5,5 metriä leveä vallihauta sekä kuusimetrinen aita.

Päästyään ulos aitauksestaan tiikeri kävi ilmeisesti ensimmäiseksi näkemänsä ihmisen kimppuun ja tappoi hänet. Paikallisten viestimien mukaan surmansa saanut oli 23-vuotias mies. Loukkaantuneet, joidenkin tietojen mukaan 18- ja 19-vuotiaat veljekset, kuljetettiin kriittisessä tilassa sairaalaan.

Poliisi on ampunut vierailijan tappaneen tiikerin. Loukkaantuneet on kuljetettu sairaalaan. Heidän tilansa on vakava mutta vakaa.

Hyökkäykset tapahtuivat eilen iltapäivällä paikallista aikaa juuri eläintarhan sulkemisen jälkeen.

Tiikeri raateli ihmistä myös vuosi sitten

Poliisi tutki vielä myöhään illalla eläintarhan aluetta mahdollisten lisäuhrien pelossa. Helikopterien valokiilat lakaisivat maastoa, ja ambulanssit pidettiin hälytysvalmiudessa tarhan porteilla.

Koko San Francisco järkyttyi onnettomuudesta, joka tapahtui yhdessä kaupungin suosituimmista turistikohteista. Tapahtumien traagisuutta alleviivasi se, että samainen tiikeri oli vuotta aikaisemmin raadellut pahasti yhtä tarhan työntekijöistä, kun tämä oli ollut syöttämässä eläimiä.

Tuolloin eläintarhan todettiin kuitenkin olleen syypää tapahtumaan, koska työntekijää ei ollut koulutettu tehtävän vaatimalla tavalla eikä syöttämiseen käytetty häkki ollut tarpeeksi turvallinen. Sittemmin turvatoimia tarhassa on lisätty.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.